זה מטוס, זה ציפור? לא, זה סנדוויץ' מפלצתי
פעם כריך היה שני דיקטים עם קצת ממרח והיום הוא השתדרג למפלצת ענק. ממשיך הדרך "הפוסט-כריך", כובש את מסעדות היוקרה. כפי שפורסם במוסף "7 לילות", של ידיעות אחרונות
גם אם אתם מחזקים שרירים רופסים במכון כושר כמה פעמים בשבוע, תנו לנו להמליץ לכם להרחיב את הפעילות, ולעבוד גם על שרירי הלסת. לאור הכריכים מהדור החדש שמציפים אותנו בזמן האחרון, נדרש מבני התמותה מפתח לוע מרשים, שיוכל להתגבר על מזון בגבהים בלתי אפשריים.
כי אם פעם קניתם 200 גרם פסטרמה לכל המשפחה, בהנחה שהכמות הזאת תספיק לכם לכל השבוע, היום מאוד אופנתי להגיש כריך בודד שבו נדחסו 200 גרם בשר, ולעיתים אף כפול מכך, ולצפות שתתמודדו עם הקונסטרוקציה הזאת באומץ. כמו באמריקה, אתם יודעים. סצינת כריכי הגורמה מלבלבת מאוד בניו-יורק. סנדוויצ'יות בסטייל מציעות שם פיתוחים מעניינים בין הפרוסות, כמו כריכים וייטנאמיים, קוריאניים, הודיים ואפילו קמבודיים.
כצפוי, עושה הטרנד את דרכו גם אלינו. בחודשים האחרונים קמו לנו כריכיות גורמה, שמציעות לחם משובח, שחובק שכבות של בשר עסיסי, חרדל עילי בטעמים מורכבים, ממרח חזרת תוצרת בית, שלא לדבר על הכרוב ובצלצלי השאלוט הכבושים.
רוּבֶּן ברחוב יהודה הלוי בתל-אביב, סנדוויצ'ייה שהפכה למיתולוגיה במהירות שיא, היא דוגמה מייצגת לדור החדש של הכריכים. גם דייבוצ'קה בשכונת פלורנטין משתייכת לז'אנר, וכמובן חגי דולב מסנדוויץ' תיאודור המיתולוגי, שפעל פעם ברחוב יהודה המכבי ועכשיו החל לשתף פעולה עם חינאווי ג'ורג' ברחוב קרליבך. אבל לא רק סנדוויצ'יות מגישות עכשיו כריכי גורמה מושקעים. הכריכומניה לא פסחה על מסעדות היוקרה, מסעדות הפועלים ובתי היין. כולם נסחפים באורגיה הפחמימתית.
200 גרם בשר לסנדוויץ' אחד (צילום: סי די בנק)
כריכי גורמה במקום ארוחה עסקית
הסמן הקיצוני בגזרה מנצנץ מכיוונו של יועזר בר יין ביפו. שאול אברון רקח קולקציה של שמונה כריכי גורמה מרטיטים, מחומרי גלם משובחים, למי שרוצה את ארוחת הצהריים שלו ארוזה בתוך בגט מתפצפץ. יש פה ז'מבון דה פארי, סלמון שעושן במסעדה עם ערימות חמאה, בייקון עם חסה ועגבנייה, סטייק סנדוויץ' עם חרדל ומיונז, ובימים אלה עובדים פה גם על גיבוש נוסחה מנצחת לסנדוויץ' טוניסאי עם בוטרגו.
"כולנו מתים על סנדוויצ'ים, לא,"? תוהה אברון. "בגלל שאני לא אוהב את הרעיון של ארוחות עסקיות, החלטתי להכניס את ארוחת הצהריים לתוך לחם." ואם כבר, ובהומאז' לנעשה בסטייקיות, יש ביועזר גם שתי מנות מרגשות בפיתה: אנטרקוט וצוואר חזיר. אצל אייל שני באברקסס צפון תמצאו סנדוויץ' רובן כרוך בחוט שמשון, מלחם שאור, קורנדביף, כרוב כבוש וגבינה גרוזינית 55) שקל. לסנדוויץ') גם שני, אגב, עשה ג'סטה לפיתה, ויצר את אחת המנות המוצלחות של השנה: שרימפס בפיתה.
בהדסון ברמת החי"ל בתל-אביב טרח השף עמיר אילן על פיתוח סדרה של כריכי גורמה בלחמניות עבודת יד: עם עוף בתבליני לואיזיאנה ורוטב איולי חריף, עם כבדי עוף בבלסמי ומיונז מתובל, או עם פרוסות דקות של אנטרקוט, גבינת גאודה ורוטב צ'יפוטלה חם. בקרפצ'יו בר באבן גבירול יש סטייק טרטר בלחם פרנה מרוקאי, ואפילו סנדוויץ' ברולה - פרוסות אנטרקוט צרובות במבער לפני ההגשה. גם בפיאנו פיאנו בכפר-סבא מצאנו כריכים משודרגים עם שייטל, ובוויולט היוקרתית במושב אודים מציעים כריכוני ביס בעסקית.
אפילו בשוק האיכרים בנמל תל-אביב לא תימלטו מהטרנד. מדי שישי תמצאו שם את דרור לוי, שמכין כריכי גורמה עם פרוסות של חזה עוף, שאותו הוא מעשן בתנורים מיוחדים המגיעים איתו לשוק. חרדל וחזרת הוא מכין לבד, ואת הירקות הוא קונה מחקלאי השוק. ותודו שכל הסיבוכים האלה גורמים לכם לגעגועים עזים לסתם סנדוויץ' חביתה מהקיוסק ההוא מול התיכון.