שתף קטע נבחר

 

ברק: השמאל מחזק הספקות והספקנות לשלום

יו"ר העבודה שוב יצא במתקפה על השמאל בישיבת הסיעה. לאחרונה הוא כיוון את זעמו בעיקר על יוסי ביילין. והמגעים עם מיטשל? לפי שר הביטחון, אין קיפאון. בן סימון: יש תחושה שהקואליציה הגיעה לסוף דרכה בנושא המדיני

"ישנם קולות גם מהשמאל הישראלי, אצל אנשים שהשקיעו את עשייתם הפוליטית בלוודא שישראל ממצה כל הזדמנות להתקרב לשלום. אנחנו שומעים קולות שמחזקים את הספקות ואת הספקנות". כך האשים בצהריים (יום ב') שר הביטחון, אהוד ברק, בישיבת סיעת העבודה בכנסת.

 

חילופי האשמות בעבר:

 

"לא הייתי רוצה להפליג ולתאר את זה חלילה כניסיון לעצור את התהליך הזה, אבל אלה דברים שלא עוזרים ודי מפתיעים", הוסיף ברק והמשיך להלום: "אני מצפה מאנשי שמאל אחראיים לפעול עם עמדתם העמוקה והרצינית. אני הייתי מצפה שאנשי שמאל יאמרו 'אנחנו תומכים, אנחנו אתכם ואנחנו מגבים' ואני מקווה שתהיה התעשתות גם בתוך התהליך".

 

בעת האחרונה הביע ברק כעס על דברים שאמר יוסי ביילין, יו"ר מרצ לשעבר ומיוזמי הסכם אוסלו בתקופת שלטון רבין. ביילין, המקושר גם לפלסטינים וגם למתווכים האמריקניים, חשף בין היתר את יוזמת הקפאת הבנייה בהתנחלויות לפני פרסומה הרשמי.

 

בתחילת הישיבה, דיבר ברק על פגישותיו עם השליח האמריקני למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל. "זה נראה כאילו העניין כולו נרדם או נמצא בשלבי הקפאה. אני לא חושב שזו תמונה מדויקת.

מתחת לפני השטח מתקיים האינטרס העמוק של הצדדים לצאת מהקיפאן, ואני מאמין ומקווה שבחודש-חודשיים הבאים נראה את חידוש המשא-ומתן".

 

הוא גם התייחס לראיון של נשיא ארצות-הברית, ברק אובמה, למגזין "טיים", בו אמר כי הציפיות שלו במזרח התיכון היו מוגזמות. "קראנו את הראיון. הוא טיפה פחות בוטה ממה שהיה בכותרות העיתונים אצלנו. אין ספק שגם עמדה זו מעוררת מחשבה שנייה אצל כל השחקנים באזור, ולא רק פה, מהן האלטרנטיבות".

 

בישיבה טען חבר הכנסת דניאל בן סימון שיש תחושה שהקואליציה הגיעה לסוף דרכה בתהליך המדיני: "עם איזה הישג אנחנו יכולים לבוא לבוחרים שלנו? אני פונה לבוז'י (הרצוג) ו(אבישי) ברוורמן ולכל מי שחושב קדימה - נצטרך לתת דין וחשבון בתוכנו ביושר, עד כמה התקדמנו, ואני מחסידו השוטים של נתניהו. בשלב מסויים השיטיון הזה צריך להיגמר".

 

מנגד, חברת הכנסת שלי יחימוביץ' תמכה בהכרזה על מכללת אריאל כמרכז אוניברסיטאי, וביקשה להזכיר שאריאל הוקמה ב-1982 בחסותה של מפלגת העבודה: "צריך לבחון את ההחלטה אם להפוך את אריאל לאוניברסיטה או לא רק בהתייחס לקריטריונים אקדמיים. באריאל לומדים 11 אלף סטודנטים, רובם לא מהשטחים. אם בסופו של דבר יהיה הסכם שלום כולל במזרח התיכון ונצטרך להחזיר את אריאל, מה שמאוד לא סביר שיקרה, גם האוניברסיטה לא תהיה".

 

במהלך הישיבה אישרה סיעת העבודה את מינויו של שר החקלאות, שלום שמחון, ליו"ר הסיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. האשמות נגד השמאל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים