פשרה בצעדת הל"ה: הלהקה תופיע - אחרי הטקס
בעקבות החלטת בני עקיבא שפורסמה ב-ynet להחרים את טקס הזיכרון המרכזי לשיירת הל"ה בגלל שירת נשים, נקבע כי להקת זרוע היבשה תופיע רק בסיום האירוע כדי שחניכים יוכלו לעזוב לפני שתעלה לבמה
להקת מפקדת זרוע היבשה המשתתפת בטקס הזיכרון לחללי שיירת הל"ה תעלה על הבמה רק לאחר סיום העצרת, כדי שחניכי בני עקיבא שאינם נוהגים להאזין לשירת נשים יוכלו לקחת חלק באירוע ולעזוב לפני תחילת הפרק המוזיקלי – כך סוכם הערב (ב') בין הנהלת תנועת הנוער למפיקי צעדת הל"ה. הפשרה הושגה בעקבות הפרסום ב-ynet לפיו החליטה בני עקיבא להחרים את האירוע המרכזי ולקיים עצרת נפרדת, זאת מחשש לפגיעה ברגשות חניכיה המקפידים שלא להאזין לשירת נשים. עם ההסכמה וההבנות, שהתקבלו גם הודות להתערבותו של ח"כ זבולון אורלב, עתידה הצעדה להיערך בלילה שבין יום חמישי לשישי.
על פי ההחלטה, שאושרה גם על ידי משרד הביטחון השותף בארגון האירוע, הופעת הלהקה לא תהיה חלק מטקס הזיכרון וכך כל חניך בבני עקיבא יוכל להחליט האם להשתתף בה או לעלות לגבעת הקרב הסמוכה ולהמתין שם ליתר החברים. תחילה הציעו נציגי התנועה כי היא תפתח את העצרת ומי שירצה "יאחר" אליה, זאת כדי שעזיבת החניכים בסיום לא תתפרש כנטישה הפגנתית, אולם במשרד הביטחון העדיפו את ההצעה שהתקבלה.
מזכ"ל בני עקיבא, הרב בני נכטיילר, אמר בעקבות סיום הפרשה: "אנו גאים להיות תנועת הנוער של כלל הציבור הדתי לאומי בישראל. המחלוקות הקיימות בתוך ציבור זה לא מונעות ולא ימנעו מאיתנו בעתיד להניף במשותף את דגל התנועה, דגל התורה והעבודה. ההפרדה בין הטקס להופעה תיתן מענה לכלל חניכי בני עקיבא המהווים את רובם של המשתתפים במסע. אנו מקווים שגם בשנים הבאות נמשיך לפעול עם המועצה האזורית גוש עציון העושה רבות להנצחת חללי הל"ה".
ראש המועצה המארחת, שאול גולדשטיין, בירך גם הוא על הסיכום: "אני שמח שהצלחנו להגיע
להבנות בין כלל המשתתפים ובכך להוביל להשגת שני היעדים אשר הצבנו לעצמנו: קיום אירוע המאחד בין כלל עם ישראל והנצחת מורשת לוחמי תש"ח. אין ספק שהסכמה זו הינה המשך ישיר וראוי למורשת לוחמי הל"ה".
ואולם, אף שנמצא פיתרון המאפשר את השתתפות בני עקיבא בטקס הזיכרון, את הצעדה עצמה מקיבוץ נתיב הל"ה אל גבעת הקרב היא תקיים בנפרד – שעתיים לפני שאר המשתתפים, זאת דווקא לדרישת מארגני האירוע. המפיקה מטעם מועצת גוש עציון, אוריה דסברג, נימקה זאת בעומס הנוצר בכניסה למסלול (כ-100 אוטובוסים) ובפער בין המשמעת ויכולת השליטה על קבוצות במסגרת תנועות נוער לזו שבמוסדות החינוך. דסברג דחתה טענות של גורמים בבני עקיבא ולפיהן ההחלטה התקבלה בשל סירוב בתי הספר החילונים לצעוד יחד עם חניכי התנועה הדתית.