מזוז לנפאע: מפגש קונספירטיבי עם מחבלים
חבר הכנסת ביקש לשמור על חסינותו ולבטל את האישומים נגדו על מגע עם סוכן זר, בעקבות ביקוריו בסוריה. היועץ המשפטי לממשלה: צפצפת על החלטת הגורמים המוסמכים. נפאע: זה כתב אישום נגד כל הדרוזים
בנאום ארוך שנשא לפני חברי הוועדה, אמר נפאע כי האישומים נגדו הם פוליטיים. "אני נוגע היום בפרה קדושה, הממסד רואה בדרוזים עדר מאולף שמקומו לשרת בצבא, במשמר הגבול, עדר שאין לו רגשות", אמר נפאע לחברי הוועדה.
הביקור המדובר היה בספטמבר 2007, אז התלווה נפאע למשלחת של 280 אנשי דת דרוזים. הוא יצא לסוריה למרות שפנייתו לאישור ממשרד הפנים נענתה בשלילה.
במהלך הביקור, כך על פי כתב האישום, נפגש נפעא באופן חשאי עם טלאל נאטז'י, סגן מזכ"ל ארגון החזית העממית המוכר על פי חוק כארגון מחבלים, וגם ניסה להיפגש עם חאלד משעל, ראש הלשכה המדינית של חמאס.
מזוז אמר בדיון האחרון שבו הוא טוען לפני פרישתו מהתפקיד, כי "נפאע צפצף על החלטת הגורמים המוסמכים וקיים מפגש קונספירטיבי עם אחד מראשי ארגון מחבלים, וניסה להיפגש עם אחד מראשי ארגון מחבלים אחר. אלו בדיוק הדברים אותם מבקש החוק למנוע".
טיבי. ומה עם מיסז'ניקוב והאיראני? (צילום: גיל יוחנן)
מזוז גם עקץ את נפאע כשהוסיף שזו הפעם הראשונה מאז ששונה חוק החסינות שח"כ מבקש לעצמו חסינות: "נכון עשו חברי הכנסת שהתמודדו על חפותם בבית משפט", אמר. על פי התיקון לחוק מ-2005, אם הוועדה תמליץ לשמור על החסינות, תועבר ההחלטה למליאת הכנסת. אך אם יחליטו 17 חברי הוועדה שהם אינם נענים לבקשתו של נפעא, זו תהיה החלטה סופית.
"ומה עם האחרים? פגשו חובבי ציון?"
נפאע ביקש להסביר לחברי הוועדה שהוא לא מבקש להסתתר מאחורי החסינות, וטען בדבריו כי האישום נגדו מכוון נגד כל בני העדה הדרוזית. "אם כתב האישום היה רק על מגע עם סוכן זר, הייתי הולך לבית המשפט ומוכיח את חפותי. מאז 2000 יצאו אלפים את הארץ לסוריה, אך רק שני כתבי אישום הוגשו, ביניהם גם נגד ח"כ לשעבר, עזמי בשארה".
נפאע מנה מפגשים רבים ומשלחות ודרש "דין שווה לכולם". לדבריו, "אני יודע שאני נכנס לשדה מוקשים, אך האם לדרוזים לא שמורה הזכות? האם במהלך נסיעותיי נפגשתי עם אויבי ישראל ואחרים נפגשו עם חובבי ציון וחסידי אומות העולם?".
מזוז (משמאל) ונפאע (מימין). דיון אחרון בכנסת ליועמ"ש (צילום: גיל יוחנן)
חבר הכנסת מבל"ד הכחיש את המיוחס לו בכתב האישום, שלדבריו מתבסס על עדותו של ניהאד מלחם, חברו של נפאע שהתלווה אליו לנסיעה, אך יחד עם זאת הוסיף: "צאו מנקודת הנחה שאכן התקיימו על סמך דבריו של העד. מדובר במפגשים פוליטיים שלא נגעו בדרך ישירה או עקיפה בנושאים ביטחוניים". בנייר העמדה שהגיש לחברי הוועדה כתב: "האם על פגישה כזו לא חלה החסינות העניינית?"
אנסטסיה מיכאלי: בסוריה היו מוציאים אותך להורג
אחדים מהח"כים שהשתתפו בדיון פנו לנפאע ותבעו לדעת האם אכן נפגש עם טלאל נאג'י וחאלד משעל: "בכתב האישום נאמר כי קיבלת תשורה בלשכתו של משעל, ואני שואל אם לא היתה פגישה לכאורה. האם מקבלים תשורה מבלי לפגוש את האיש?", שאל עתניאל שנלר מקדימה.
ח"כ אנסטסיה מיכאלי (ישראל ביתנו) התנגדה גם היא להשארת החסינות על כנה ואמרה:
"במדינות כמו סוריה למשל הח"כ הנכבד היה יכול למצוא את עצמו נידון למוות על עבירה כזאת, ואילו פה הוא עוד מעז לבקש בעזות מצח חסינות דיפלומטית".
מנגד, ח"כ אחמד טיבי מרע"מ-תע"ל תהה: "האם התמונות של מיסז'ניקוב לוחץ את ידו של השר האיראני, שהוא סוכן חוץ לכל הדעות, הן הישג? אם היה הולך איתו לפינה חשוכה מה היתה דעתך אז, היועץ המשפטי לממשלה? מה דעתכם? כולכם הייתם מחזקים את ידיו ואומרים שמדובר בהישג דיפלומטי", אמר בתייחסו לפגישה הרגעית בין שר התיירות לשר התיירות האיראני בכנס במדריד, עליה פורסם לראשונה ב-ynet בשבוע שעבר.