שתף קטע נבחר

 

סין: לגוגל אין עתיד בלעדינו

גוגל מנסה לפתור את המשבר בסין ולהימנע מיציאה מהמדינה. גורמים במדינה מתבצרים בעמדתם, והעיתון של המפלגה הקומוניסטית אומר כי סין תסתדר גם ללא גוגל

"גוגל כנראה כבר הבינה שסין יכולה להסתדר בלעדיה, אבל ללא סין - לגוגל אין עתיד." כך נכתב לאחרונה בעיתון ה-People's Daily של המפלגה הקומיניסטית בסין, בעקבות המשבר המתמשך בין המדינה למנוע החיפוש האמריקני.

 

לפני כשבועיים, הכריזה גוגל כי היא עשויה לצאת מסין, בגלל הצנזורה שהממשלה כופה עליה, ולאחר שנפרצו חשבונות ג'ימייל של פעילי זכויות אדם. בנוגע לצנזורה אמרה סין כי על חברות הפועלות בתחומה לכבד את החוק המקומי. גוגל מצידה מנסה לקיים שיחות עם סין על מנת להמשיך ולפעול בה. חברת החיפוש האמריקנית נמצאת במקום השני באחיזת נתח השוק, כאשר המתחרה המקומית, באידו, שולטת בשוק החיפוש.

 

למרות האיום של גוגל, על פי מקורות בחברה, היא מעוניינת לשמור על אנשי מכירות ופיתוח בסין, גם אם תסגור את הגירסה הסינית של מנוע החיפוש שלה - google.cn. עם זאת, גוגל תבדוק עם החלטה כזאת, לצד החלטה להפסיק לצנזר תכנים במנוע החיפוש תעמיד את עובדי החברה בסיכון.

  

סין: פרצו גם אלינו

סין מצידה, מכחישה את ההתקפוות "כל האשמה, ישירה או עקיפה, כלפי סין, שהיא לקחה חלק בהתקפות היא חסרת כל שחר, ומכוונת לפקפק בסין". כך אמר דובר ממשל סיני שלא זוהה בשמו, לסוכנות הידיעות הסינית שינואה.

 

גורם רשמי במרכז ההערכות הטכנולוגי של סין (CERT) אמר כי גוגל לא הגישה אף תלונה רשמית בעניין ההתקפות. במרכז אומרים כי נרשמו 262,000 התקפות מחשבים בסין בשנה שעברה, באמצעות סוסים טרויאנים. יותר מ-16 אחוז מההתקפות – על פי המרכז – מקורן במחשבים בארצות הברית.

 

בתוך כך, הפייננשל טיימס מדווח כי נסיונות פריצה נגד גוגל נמשכים, דרך מחשבים של עובדי החברה וחבריהם. על פי הדיווח, האקרים מצאו את עובדי החברה ברשתות חברתיות וגילו מי הם חבריהם. לאחר מכן ניסו לפתות אותם להגיע לאתרים נגועים בוירוסים ולהוריד סוסים טרויאנים למחשב.

 

התערבות בענייני סין

גוגל זוכה לתמיכה של ממשלת ארצות הברית. בשבוע שעבר נאמה מזכירת המדינה האמריקנית הילארי קלינטון על החופש באינטרנט, ויצאה נגד מדינות החוסמות את הרשת וסוגרות את אזרחיה מהעולם בחומה וירטואלית. סין הגיבה ואמרה כי מדובר בהתערבות בענייניה הפנימיים.  

 

עיתונים בסין כותבים כי ארצות הברית מנצלת את המשבר לצרכים פוליטיים ולהטלת מגבלות על סין, וכן מאשימים את הממשל האמריקני בחתרנות נגד מפלגת השלטון. 

 

"אנחנו מודעים לכך שלסין יש עמדה שונה בנוגע להגבלת תוכן", אמר דובר מחלקת המדינה, פי ג'יי קראולי, "אנחנו חושבים שזה לא עומד בקנה אחד עם סביבת המידע של המאה ה-21".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גוגל סין - המשבר ייפתר?
צילום: רויטרס
מומלצים