חוקרים: דרכונים אלקטרוניים - סכנה לפרטיות
צמד חוקרים בריטים טוען כי בתנאים מסויימים ניתן לזהות אדם ולהתחקות אחרי תנועות שלו, אם הוא נושא עליו דרכון עם שבב RFID
חוקרים בתחום מדעי המחשב בבריטניה טוענים כי פגם בתכנון של דרכונים אלקטרוניים, עלול לפגוע בפרטיות של מי שמזחיק אותו. כך על פי דיווח של The Register.
בדרכונים שיצאו בשנים האחרונות בכ-50 מדינות - ובהן ארצות הברית ובריטניה - מותקן שבב אלקטרוני מסוג RFID שעליו נמצאים הפרטים המודפסים בדרכון. שבב זה ניתן לקריאה מרחוק על ידי קורא מיוחד שאמור לסייע בקריאתו בביקורת הגבולות.
מעקב דרך הדרכון
החוקרים מאוניברסיטת בירמינגהם מסבירים כי אם אדם נושא את הדרכון, ניתן להציב קוראים אלקטרוניים במקומות שונים ולהתחקות אחרי תנועותיו שם- למשל, בכניסה לבניינים. החוקרים עוד אומרים כי הבעיה שהם מצאו לא נמנעת על ידי הצפנת המידע בשבב, אלא רק כיסוי של הדרכון בנרתיק מיוחד שיחסום את הקריאה שלו.
יחד עם זאת, לא מדובר ביכולת לעקוב אחרי אנשים בכל מקום בו הם נמצאים ובכל זמן. ראשית, יש לקרוא את התשדורת של הדרכון אחריו רוצים לעקוב, כאשר הוא בשימוש על ידי קורא רשמי בשדה התעופה או נקודת קריאה דומה. שנית - כל קריאה כזו צריכה להיות ממרחק של חצי מטר לכל היותר. שלישית - על בעל הדרכון לשאת אותו עליו על מנת שיהיה אפשר לקרוא אותו.
החוקרים אומרים כי בעית הפרטיות מובעת מהשגיאה שמחזיר הקורא - וניתן לתקן אותה על ידי הפיכת השגיאות לאחידות, וכן לשנות את זמן התגובה של השבב, אם כי זה יהיה רלוונטי רק לדרכונים עתידיים, ולא לקיימים, לדבריהם.
מי רוצה להיות במאגר?
בתוך כך, מדווח הרגי'סטר כי הבריטים אינם ממהרים להנפיק תעודות זהות. על פי האתר, קצת ההצטרפות למאגר האוכלוסין עומד על כ-50 מצטרפים ביום, כך שכל האזרחים - 61 מיליון יצטרפו תוך כ-136 עד 3,342 שנים. יחד עם זאת, כ-80 אחוז מהבריטים הוציאו דרכון ויחדשו אותו, מה שיכינס אותם בכל מקרה למאגר האוכלוסין.
הרג'יסטר הסתמך על דיווחים של הממשל לפיהם עד 16 בינואר הצטרפו למאגר 3,700 אזרחים, ויומיים לאחר מכן המספר עמד על 3,800. יש לציין כי כרגע הנפקת תעודות הזהות נעשית בניסוי במנצ'סטר. בעתיד מתוכנן בבריטניה מאגר ביומטרי של טביעות אצבעות, בדומה לישראל.