דאל מקאני: תבשיל עם נשמה שחורה
רינה פושקרנה מכינה דאל מקאני, תבשיל מתובל של עדשים שחורות. מצוין כמנה עיקרית לצמחונים או כתוספת לארוחה בשרית. מנה קלה להכנה, המכילה הרבה חלבון וסיבים תזונתיים
(בימוי והפקה: אלעד רובינשיין)
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
דאל מקאני - תבשיל עדשים שחורות
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 כוס עדשים שחורות
4 כפות שמן זית
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
1 כפית שום כתוש (אפשר שתיים)
2-3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חמאה
1/2כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית חילבה
1/2 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית פלפל צ'ילי
2 כפות ממרח אגוזי קשיו (שלוש כפות אגוזי קשיו + חצי כוס מים ולטחון בבלנדר)
2 כפות קרם פרש
1 כף כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
-
משרים את העדשים למשך הלילה. מסננים ושמים בסיר עם 4 כוסות מים, כפית מלח וכפית ג'ינג'ר. מבשלים ברתיחה עדינה כחצי שעה. מניחים בצד.
-
מחממים שמן בסיר או מחבת עמוקה ומוסיפים את הכמון. מטגנים עד שהוא משחים.
-
מוסיפים כפית ג'ינג'ר ושום כתוש ומטגנים דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים 2-3 דקות.
-
מוסיפים את קוביות העגבנייה ורסק העגבניות ומבשלים 3-5 דקות.
-
מוסיפים מלח, גראם מסאלה, פלפל צ'ילי ומערבבים היטב.
-
מוסיפים את העדשים (ללא המים). מערבבים ומוסיפים את ממרח אגוזי הקשיו, הקרם פרש והכוסברה הקצוצה.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
צילום: אסף אמברם
מומלצים