שתף קטע נבחר

 

תלמידי הר-ברכה משכו העתירה: "איפה הרב?"

שופטי בג"ץ הביעו תמיהה על כך שראש הישיבה, הרב אליעזר מלמד, אינו חלק מהעתירה שהוגשה נגד הוצאת המוסד החינוכי מההסדר. "העותר האמיתי לא בפנינו", אמרה הנשיאה ביניש

בעקבות המלצת שופטי בית המשפט העליון, משכו היום (ד') תלמידי ישיבת ההסדר הר-ברכה את עתירתם לבג"ץ, נגד ההחלטה להוציא את המקום בו הם לומדים מרשימת ישיבות ההסדר.

 

במהלך הדיון הביעו נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש והשופטים

אליקים רובינשטיין ועוזי פוגלמן תמיהה על כך שהרב אליעזר מלמד, ראש הישיבה, אינו חלק מהעתירה.

 

השופטת ביניש אמרה: "קראנו את העתירה לפרטיה ולעתירה הזאת יש בעיה בסיסית, שהעותר האמיתי לא בפנינו". השופט רובינשטיין הוסיף כי כל ההתנהלות היתה קשורה בראש הישיבה, והוויכוח התגלע בין הישיבה ומערכת הביטחון. השופט פוגלמן הביע תמיהה: "נאמר שיש חיילים מצוינים בגדוד, אבל המג"ד סרבן, איך החיילים יישלחו למשימות?" ביניש הוסיפה: "גם בלי להיות בתוך הציבור, כל אחד יודע שלראש ישיבה יש מעמד מיוחד, זה לא סכסוך אישי, המהות היא העניין".

 

במהלך הדיון אמר נציג העותרים, עורך דין גלעד קורינלדי, כי בית המשפט יכול למלא תפקיד ולהביא לפתרון מוסכם בין שני הצדדים. עורך הדין הוסיף: "יש תחושה מזה זמן רב בקרב נוער בציבור הדתי של אכזבה בוטה מבחינה פוליטית".

 

נציג המדינה, עורך דין גלעד שירמן, אמר במהלך הדיון כי ההחלטה לא תבוטל

ושהמחלוקת היא בין שר הביטחון לבין הרב מלמד. "אין מחלוקת בין הציונות הדתית לבין צה"ל, אין מחלוקת בין צה"ל לבית הרעיון של ישיבות ההסדר. צה"ל מכיר בחשיבות של ישיבות ההסדר ואין מחלוקת בין צה"ל לבין תלמידי ההסדר. התלמידים לא שברו את הכלים, וזה בניגוד למה שעשה הרב מלמד".

 

עו"ד שירמן דחה את ההצעה שהועלתה במהלך הדיון על הבנה, ואמר כי "היתה לרב מלמד ההזדמנות לרדת מהסולם, אבל כנראה לא היה רצון לרדת מהסולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרב מלמד. לא נכלל בעתירה
צילום: מתי אלמליח
מומלצים