שתף קטע נבחר
 

על פרדסים ואווזים: ביקור במסעדת "ויולט"

עם קונפי שוק אווז כמו שהיא מגישה, רק טיפת מאמץ נחוצה ל"ויולט‭,"‬ באודים, כדי להיות מעולה. אמיר קמינר אכל והתרשם

דווקא ביום הכי גשום בשנה, נטשתי את הפוך והתנור ויצאתי לבלות במסעדה בחיק הטבע. לא, אני לא הרפתקן, וגם לא צייד שיטפונות. פשוט, אחרי שורה של ביקורות מסעדות שערכתי ברמת החי"ל הרגשתי צורך לצאת מהכרך ולנשום קצת אוויר של שדות ופרדסים וניחוח של אדמה אחרי הגשם. היעד שנבחר: מסעדת ויולט במושב אודים, סמוך למכון וינגייט ולמתחם איקאה באזור התעשייה הצפוני של נתניה.

 

כשעליתי לרכבת בתל-אביב לא שיערתי איזה מטר זלעפות יקבל את פניי. אחותי האהובה רויטל, שהייתה אמורה לאסוף אותי עם בתה המרהיבה זיו, התמהמהה בשל שבר ענן שלכד אותה. כשהגענו לויולט, שלוליות הענק במגרש החנייה, העצים מסביב, השמיים הזועפים, וגם המטפס הקדום שמעטר את הבניין - גרמו לנו להרגיש שנקלענו למסעדה כפרית בצרפת או באיטליה.

 

וזאת בדיוק הייתה מטרתם של השף יוסי שטרית (שיצק בעברו מים על ידיהם של ארז קומורובסקי ורפי כהן) ורעייתו נעמה הנאווה והלבבית, שהקימו לפני שלוש שנים בנגרייה נטושה את מסעדתם תחת הסיסמה "מטבח עילי באווירה כפרית‭."‬ לפני שחצינו את המפתן עוד פינטזנו על אח בוערת, אבל כשנכנסנו התנפצו הפנטזיות. במקום האח קיבלנו חלל שמשתדל להיות חמים בעזרת ציורים של אמנים המוצעים למכירה ורהיטים בריפוד שחור-לבן.


(צילום: צביקה טישלר)

 

העסקית כוללת מנה ראשונה ועיקרית, ומחירה נקבע לפי העיקרית. הסכום נע בין 79 שקלים (ריזוטו פטריות יער או שניצל עגל) ל‭129-‬ שקלים (אנטרקוט מיושן ברוטב יין אדום‭.(‬ כמנת פתיחה הסתכנתי בשקשוקה פירות ים עם פלפלים קלויים. המנה הייתה כשמה כן היא - מקושקשת, בלאגן בפה ובצלחת.

 

אחותי הצליחה יותר והתענגה על פולנטה תירס עם פטריות יער, אספרגוס ופרמזן. אחייניתי התעקשה על סלט, למרות תחנוניי שתנסה פותחת יותר מסעירה. ערימת העשבים - חסה אייסברג עם תאנים טריות ומוצרלה - שימחו אותה והיא אהבה את החיבור בין מרכיבי הסלט הרענן.

 

בעיקריות התעלפתי מקונפי שוק אווז ‭85)‬ שקלים)‬ מהטובים שחוויתי בחיי. זה היה מעדן. הדרך בה שטרית טיפל באווז (בעזרת כרוב אדום מזוגג ופירה תפוח אדמה) מעידה שהוא למד דבר אחד או שניים ממוריו במסעדות עטורות כוכבי מישלן בצרפת.

 

אחותי העדיפה פילה דניס ‭93)‬ שקלים) שנאפה בשמן זית ונח על ניוקי, אספרגוס ופטריות. היא התרשמה מנדיבות המנה ומטעמיה. בתה דקיקת הגזרה החליטה להפתיע והזמינה תבשיל בקר ‭89)‬ שקלים) עם ארטישוק ירושלמי צלוי, שום, סילאן, טימין ובצלצלים. טעמתי וסברתי שזה מאכל חורפי מנחם, ורק הצטערתי שחלק מהנתחים היו שמנים מדי.

 

כדאי לציין שויולט מציעה גם תפריט לפגישת עסקים ב‭48-‬ שקל, בין שמונה בבוקר לשבע בערב, הכולל שתי מנות לבחירה, כוס שתייה קלה וקפה ללא הגבלה. דיל בהחלט מפתה. אנחנו ניסינו את מרק האפונה וכריך הסינטה, שלא היו רעים, אבל גם לא היו בסטנדרטים של המנות העיקריות שמנפיק שטרית. אלה גם הורידו את הציון הסופי של המקום. גם קינוח השוקולד, שהיה מושקע אך לא מפעים, נכנס לשקלול.

 

שטרית טוען בכתביו שהוא "אוהב לרגש את הסועדים‭."‬ יוסי, הייתי רוצה שתרגש אותי יותר. עוד טיפת מאמץ, ותגיע לרמה של המורים שלך. בסך הכל, ויולט שווה ביקור, ולא רק לתושבי האזור. אם אתם נעים על כביש החוף, היא בהחלט מקום מוצלח לארוחה עסקית דיסקרטית או למפגש רומנטי אינטימי באווירה חקלאית, והעיקר - מחוז מפלט מגוש דן, בקפיצה קטנה בלבד.

 

ויולט, הדגן ‭,6‬ מושב אודים ‭09-8350902‬

 

מחיר העסקית: ‭129-79‬ שקלים

מטבח: שף

שעות העסקית: א-שבת ‭15:00-12:00‬

ואם חורגים מהדיל: אלכוהול

חנייה: במגרש החנייה (חינם) בקדמת המסעדה

ציון: ‭8.2‬ (בסולם מסעדות שף)

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים