מתגבש הסדר ביניים בפרשת מפעל מוליתן
המפעיל צבי מאיר צפוי לחתום עם כונס הנכסים של המפעל על הסדר לפיו ימשיך להפעיל אותו לחודש נוסף, במהלכו ינסו הכונסים לקבל הצעות נוספות לרכישתו. אמש דרש ביהמ"ש ממאיר להודיע תוך יממה אם יקנה את המפעל ב-9 מיליון שקלים
מתגבש הסדר ביניים בפרשת מפעל מוליתן בנהריה שנקלע לקשיים. התעשיין צבי מאיר צפוי לחתום עם כונס הנכסים של המפעל על הסדר לפיו ימשיך להפעיל אותו לחודש נוסף, במהלכו ינסו הכונסים לקבל הצעות נוספות לרכישתו.
אמש (ד') דן בית המשפט המחוזי בחיפה בהליך כינוס הנכסים מטעם הבנקים של מפעל מוליתן. בסיום הדיון קבע השופט עדי זרנקין, כי התעשיין צבי מאיר, יקבל תוך 24 שעות החלטה, האם לרכוש את המפעל בסכום של 9 מיליון שקלים. סכום זה גבוה ב-2 מיליון שקלים מהצעתו המקורית של מאיר, שהיא ההצעה היחידה שהתקבלה לרכישת מוליתן כעסק חי.
אם יבחר מאיר שלא לשלם את הסכום שקבע השופט, גדולים הסיכויים שנכסי המפעל יימכרו והוא ייסגר."היה ותשובתה של המפעילה תהא שלילית", אמר השופט, "יהיו רשאים הכונסים לפרסם הזמנה להציע הצעות למכירת נכסי המקרקעין והמטלטלין של החברות, כל אחת בנפרד".
הדיון החל בהוראת השופט לכונס הנכסים להעביר כספים כדי לשלם את משכורות עובדי המפעל. השופט התייחס לעובדה שהמפעל נמצא באזור מוכה אבטלה "ומועסקים בו כ-90 עובדים אשר מתפרנסים מעבודתם בו, והמפעילה (צבי מאיר- א.ר) התחייבה כלפיהם כי אם תרכוש את החברות תמשיך להעסיקם בהסכם קיבוצי לתקופה שלא תפחת מ-24 חודש. פועל יוצא הוא... כי מכירת נכסי החברות... תגרום לפיטוריהם המידיים של העובדים על כל מה שמשתמע מכך".
השופט ציין בהחלטתו כי מחד, עליו להבטיח את מעמדם המיוחד של "נושים מובטחים". מן הצד האחר, הוסיף, התמורה שלה יזכו הנושים המובטחים אינו חזות הכל, ולדבריו המשך העסקת העובדים הוא שיקול בעל חשיבות אף הוא.
הכונס: מאיר מעוניין בקרקע
הדיון בבית המשפט התנהל בבקשת הכונס לדחות את הצעת הרוכש, מאיר, שהציע 7 מיליון שקל לרכישת המפעל כעסק חי. בפועל הציע מאיר להעביר 6 מיליון שקל, בקיזוז סכום של מיליון שקל שכונס הנכסים חייב לו עבור ההפעלה של המפעל עד כה.
לדברי הכונס, הסכום הראשוני שהציע מאיר היה רק כמחצית משוויו האמיתי של המפעל - ומדובר בהצעה יחידה. למרות ההחלטה מיום שלישי, לאפשר לרוכש הפוטנציאלי זמן נוסף למשא ומתן, הודיעו הצדדים כי לא הגיעו לעמק השווה וכי לא חתמו על הסכם מכירה.
במהלך הדיון העלו נציגי הכונס טענה כי מאיר מתעניין בעסק בשל הקרקע שעליה עומד המפעל, זאת לאחר שדחה הצעה של הבנק לשלם עבור המפעל עצמו, בעוד הקרקע תישאר בבעלות הבנק.
השופט המליץ לצדדים לדון באפשרות שהיזם ישכור את הקרקע, ולחילופין ירכוש את מכלול המפעל והקרקע, ואם ינסה לממש את הנדל"ן - יוסיף תשלום לטובת הכונס.
יו"ר הסתדרות העובדים בגליל המערבי, אשר שמואלי, הזכיר במהלך הדיון כי הקרקע עליה יושב המפעל מזוהמת באזבסט, ובשל כך שוויה נמוך בהרבה מהערכות השמאים. לדבריו, לא ניתן לבצע כל שינוי בקרקע בשל זיהום זה, והפתרון היחידי הוא לאפשר ליזם לרכוש את המפעל ולהמשיך ולהפעילו.