תשכחו מהלאפה: 3 מתכוני שווארמה מפתיעים
חשבתם ששווארמה מתקיימת רק בתוך פיתה עם טחינה, צ'יפס וחמוצים? תחשבו שוב. הנה שלושה מתכונים שעושים שימוש לא שגרתי בשווארמה: כמילוי לבצק פילו, בסלט עם משמשים מיובשים וגרעינים, ומוקפצת עם נודלס וירקות
שווארמה בבצק פילו
מתכון באדיבות "מאמא עוף"
המרכיבים (ל-15 מנות):
400 גרם שווארמה1 חבילת בצק פילו מופשר
1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקות
2 כפות שמן זית
1 ביצה טרופה
מלח
פלפל
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
(צילום: לירון אלמוג)
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת כבדה 2 כפות שמן זית. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את השווארמה ומטגנים עד שהיא משחימה. מוסיפים את המלח, הפלפל, הכורכום והכמון. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
- מניחים 4-5 שכבות של עלי פילו על מגבת מטבח לחה.
- מברישים כל שכבה במעט שמן זית.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 15X15 ס"מ.
- מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה של תערובת השווארמה.
- מורחים את שולי בצק הפילו בביצה טרופה ואוספים אותם למרכז העלה. מסובבים את השוליים, בצורת סוכרייה.
- מברישים את המאפה בביצה טרופה.
- מניחים את המאפים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
סלט שווארמה עם משמשים מיובשים
מתכון באדיבות "מאמא עוף"
המרכיבים (ל-4 מנות):
400 גרם שווארמה
4 כפות גרעיני דלעת קלופים
4 כפות גרעיני חמניות קלופים
4 כפות בוטנים קלופים חצויים
2 כפות שמן זית
10 משמשים מיובשים או דבלים
1/2 בצל סגול פרוס לרצועות
לרוטב:
מיץ מ-1 לימון גדול
1 כפית דבש
קורט מלח
קורט פלפל צ'ילי יבש
1 חבילה עלי "בייבי" צעירים שטופים (150 גרם)
(צילום: לירון אלמוג)
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה קטנה.
- קולים את הבוטנים, גרעיני הדלעת והחמניות במחבת, בתוספת חצי כפית שמן.
- שוטפים את המשמשים היבשים וחותכים לרצועות דקות מאורכות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה. מוסיפים כפית שמן ואת השווארמה.
- מטגנים מספר דקות, עד שהשווארמה מתחילה להשחים. מכסים את המחבת ומטגנים דקה נוספת.
- בקערה גדולה מערבבים את העלים עם הגרעינים הקלויים, הבוטנים, המשמשים, הבצל והרוטב.
- מוסיפים את השווארמה, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
שווארמה עם נודלס וירקות
מתכון באדיבות "מאמא עוף"
המרכיבים (ל-4 מנות):
400 גרם שווארמה
1/2 חבילת אטריות ביצים צהובות (נודלס)
1 כף שמן קנולה
2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
2 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף דבש
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 שן שום כתושה
2 כפות חמאת בוטנים
להגשה:
2 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות
1/2 כוס בוטנים גרוסים וקלויים
(צילום: לירון אלמוג)
אופן ההכנה:
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.
- במחבת עמוקה עם כף שמן מטגנים את השווארמה, רק עד שהיא מתחילה להשחים.
- מוסיפים פלפלים ובצל ומערבבים על אש בינונית.
- מוסיפים חמאת הבוטנים ומערבבים כ-3 דקות, עד שהיא נמסה.
- מוסיפים את האטריות, סויה, דבש, שום, ג'ינג'ר ומקפיצים כשתי דקות נוספת.
- מורידים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מעל את הבוטנים והבצל הירוק.