אלפחורס: ארגנטינאיות מתוקות באמת
רוני ונציה מגישה מתכון שקיבלה מאוסבלדו גרוס, קונדיטור מפורסם בארגנטינה. כאן האלפחורס מעוצבות בצורת הכיפה המסורתית וממולאות בדולסה דה לצ'ה, ריבת חלב
אלפחורס
המרכיבים (ל-55-50 עוגיות):
150 גרם חמאה רכה
150 גרם 1) ו1/3- כוסות) אבקת סוכר
9 חלמונים
קליפה מגורדת מ1- לימון
2 כפות קוניאק או ברנדי
400 גרם 3) כוסות) קורנפלור
100 גרם 3/4) כוס) קמח
10 גרם אבקת אפייה
1 מכל ממרח ריבת חלב
לקישוט:
100 גרם קוקוס טחון רגיל, או קלוי
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר בעזרת הוו השטוח כ2- דקות, עד לקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה.
- מוסיפים את החלמונים וגרידת הלימון ולאחר מכן את הקוניאק ומקציפים במהירות בינונית-נמוכה 2-1 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה (התערובת מתפרקת מעל).
- מנפים לקערה את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה פעמיים. מוסיפים אותם לתערובת החלמונים ומערבלים במהירות נמוכה מאוד, עד שהם נספגים בתערובת (יש להיזהר מערבול יתר הפוגם במרקם הרך).
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה שעליו פרושה יריעה או שקית ניילון גדולה. לובשים שקית ניילון אחרת על היד ומשטחים את התערובת לעיגול שטוח (אסור ללוש את הבצק.( מכסים ומניחים במקרר כשעה וחצי-שעתיים עד לייצוב.
- בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- מפזרים מעט קורנפלור מעל שני גיליונות נייר אפייה. מחלקים את הבצק לשניים ושמים כל חלק על גיליון נייר. מכסים כל בצק בגיליון נייר אפייה נוסף ומרדדים לעובי 6 מ"מ. מניחים את הגיליונות עם הבצק על שתי תבניות אפייה שטוחות ומניחים כ30- דקות במקרר לייצוב. בעזרת קורצן מקומח בקוטר 3.5 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים אותם בשתי תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה, במרווחים של 2 ס"מ.
- אופים כ5- דקות או עד שהעוגיות תופחות, מקבלות סדקים והן בצבע בהיר מאוד. מצננים בתבנית צינון מלא על רשת צינון.
- מורחים על מחצית מהעיגולים שכבה של ריבת חלב בעובי כ1/2- ס"מ ומצמידים להם עיגול נוסף ליצירת סנדוויץ' (אפשר להשתמש בשקית זילוף.( לאחר מכן מגלגלים את שולי העוגייה בתוך הקוקוס (כמו גלגל,( לקישוט.
אלפחורס
צילום: עומרי מירון
ריבת חלב
צילום: אסף אמברם
מומלצים