רגע לפני שרצים להחליף מקום עבודה
האם שאלתם את עצמכם את כל השאלות הנכונות? למה לא טוב לי? האם באמת אני מרוויח פחות מאחרים? האם הבוס לא מעריך אותי? כל השאלות שצריך לשאול לפני שקופצים שוב למימי שוק העבודה
כמה פעמים בחיים אנחנו שואלים את עצמנו האם זה הרגע ללחוץ על כפתור כיסא המפלט, לקום ולשנות את מקום העבודה? איך נדע אם אנחנו עושים בחוכמה? אם אנחנו לא מפספסים? מתלוננים סתם? לא מעריכים? או אולי מפחדים משינוי ולכן מתלבטים?
- עוד בערוץ הקריירה
אז מה כדאי שנשאל את עצמנו, כדי לוודא שלא נביא איתנו את אותן צרות בדיוק גם אל מקום העבודה הבא שלנו?
- "לא טוב לי" בואו ננסה לשאול את עצמנו למה לא טוב לנו. יש דברים שקשורים אלינו יותר מאשר אל מקום העבודה הספציפי. ואם כך הדבר - נמצא שהדברים האלה נגררים אחרינו לכל מקום. אפשר לנסות להבין מה גורם לנו לעזוב דברים בחיים בכלל. אולי יש גורם מקשר, שמסמן על תפיסת מציאות שגורמת לנו להרגיש לא טוב.
- "לא מעריכים אותי" בדרך כלל התלונה הזו הרבה יותר קשורה אלינו מאשר למה שקיים בחוץ. איך אנחנו יודעים כמה מעריכים אותנו? שאלנו? אולי אפשר אפילו לזהות שאנחנו, כאנשים, קצת "בור בלי תחתית" בעניין הזה של הערכה.
שיפור עמדות
תחילת שנה היא זמן מצוין לבקש העלאת שכר
ynet
כל מי שחושב ששיחת שכר היא פגישה שיוזם הבוס - טועה. המעסיק שלכם יעדיף להיפגש אתכם כדי לשמוע איך מילאתם את המשימות שלכם באופן יוצא מן הכלל - במקום לדבר על העלאת שכר. אתם - ורק אתם צריכים לדאוג לתנאי ההעסקה שלכם. עשר הערות לקראת דיון השכר הקרוב
- "הבוס שלי מאוד קשה איתי" יכול להיות שבאמת נפלנו על בוס לא משהו. זה קורה, ואז בהחלט רצוי לבחון אפשרויות אחרות בתוך הארגון או לעבור הלאה. אבל גם כאן כדאי שנשאל את עצמנו אם מה שאנחנו אומרים על הבוס הנוכחי מאוד דומה למה שאמרנו על הבוס הקודם (או על המורים בבית הספר...). אם זה דומה – הבעיה היא אצלנו.
- "אני לא מרוויח כמו שאני אמור" יכול להיות שזה נכון, ויכול להיות שרק נדמה לנו שכולם מרוויחים יותר מאיתנו, כי זה מה שנוח להם לספר. יותר חשוב לשאול את עצמנו: האם ביקשנו העלאה בשכר? מי שלא מבקש לא מקבל. וגם ראוי ללמוד קודם איך לבקש העלאה בשכר.
כי צריך לעשות את זה נכון. אחרי שתבקשו, תתחקרו, ותגלו שאכן לא ניתן במקום העבודה הנוכחי לעלות את השכר - אולי שווה להתחיל לבדוק.
- "אני לא אוהב את מה שאני עושה" אולי כאן אנחנו כבר מגיעים למקום שממנו נכון יותר לעזוב מקום עבודה. תחושת הגשמה ועשייה מספקת, היא קריטית לאושר שלנו בעבודה. אך לפני שמסתערים על חיפוש עבודה חדשה, כדאי לשאול את עצמנו מה באמת היינו רוצים לעשות. תבדקו את עצמכם: אולי אתם סתם במצב שבו אין חשק לעשות כלום – קוראים לזה דיכאון... אולי אתם מקנאים לרגע במישהו קרוב שמצא עבודה שנשמעת לכם הרבה יותר מושכת משלכם. אולי אתם קצת שחוקים והדבר היחיד שנראה לכם שאפשר לשנות בחיים שלכם זו העבודה, למרות שהיא לא גורם השחיקה המרכזי. אם אחד מאלו זה המקרה שלכם, עבודה חדשה לא בטוח שתשנה את מצב העניינים.
למה כן?
אם אתם מוצאים את עצמכם נרגשים לקראת עשייה מסוימת, מרגישים שמאוד בא לכם לעשות דבר מסוים, וזה לא מה שאתם עושים עכשיו – שווה לשקול מציאת עבודה חדשה.
הרבה פעמים אנחנו מעדיפים לעזוב הכל ולהתחיל מההתחלה, רק כי זה נראה קל יותר מלחפור ולהבין את מסתרי נפשנו. אני מציעה לעשות בירור עמוק מה מפריע באמת. אל תתפלאו אם תגלו שם דברים שאתם לא ממש רוצים להסתכל עליהם, כי התבוננות פנימה חושפת כל מיני דברים שהמודע שלנו הסתיר. אך במקרים כאלו, הסיכוי שהצעדים שלכם יהיו אמיתיים ונכונים יותר לחייכם – גבוה הרבה יותר.
רוויטל הנדלר, הכותבת, היא מנכ"לית אתר AllJobs דרושים .
אם אתה מובטל ומעוניין לחלוק חוויות בצורה קולחת ומעניינת, אם את משלבת הורות וקריירה, אם מצאת עבודה בצורה יוצאת דופן - שלח/י טור , בצירוף פרטים.
חושב לעבור למקום עבודה אחר?
צילום: ablestock
מומלצים