אחרי חילופי האש: הקוריאות דנו בשת"פ כלכלי
נציגי שתי המדינות קיימו ישיבה על המשך קידום אזור התעשייה המשותף שלהן, כמה ימים לאחר שפיונגיאנג ירתה פגזים באזור הגבול. בשבוע הבא יגיעו לאזור נציגים בכירים מטעם האו"ם כדי לדון בפירוקה של צפון קוריאה מגרעין
עסקים כרגיל: נציגים מטעם צפון ודרום קוריאה נפגשו הלילה (יום ב') כדי לדון בהמשך פיתוח אזור תעשייה משותף בגבול בין המדינות. זאת, ימים לאחר תקרית אש במהלכה ירו חיילי צפון קוריאה פגזים לכיוונה של השכנה מדרום.
על פי דיווחים בדרום קוריאה, משלחת בת 17 נציגים הגיעה מסיאול לפגישה, שהתקיימה בעיירת גבול בצפון קוריאה. מדובר בפגישה הראשונה בנושא שנערכה מאז חודש יולי האחרון, ובכירים בדרום קוריאה הדגישו כי הפגישה נקבעה עוד טרם תקריות האש לפני כמה ימים.
אזור התעשיה, המשלב את הידע והטכנולוגיה של קוריאה הדרומית עם כוח העבודה הזול של צפון קוריאה נחשב לסמל לשיתוף פעולה בין המדינות מאז נפתח בשנת 2004. עם זאת, המתיחות הגוברת בין הצדדים במהלך השנה האחרונה העמידה את הפרוייקט כולו בסכנה.
היחסים בין שתי המדינות ידעו עליות ומורדות רבים: ביום שישי ירתה קוריאה הצפונית פגזים לעבר איים בחלקה של קוריאה הדרומית, באזור הגבול הימי השנוי במחלוקת. שלושה ימים קודם לכן נרשמו באותו האזור חילופי אש בין כוחות צפון ודרום קוריאה, שירו אש ארטילרית לאורך הגבול הימי. על פי דיווחי צבא דרום-קוריאה, ירו חיילי הצפון אש ארטילרית מהיבשה לאורך החוף, אולם איש לא נפגע.
אזור הגבול הימי המערבי מהווה מקור למתיחות ביחסים בין שתי הקוריאות. חילות הים שלהן לחמו באזור בחודש נובמבר האחרון, בקרב שהביא למותו של ימאי צפון-קוריאני ולפציעתם של שלושה בני אדם נוספים.
מבחינה טכנית, שתי הקוריאות נמצאות עדיין במצב מלחמה, משום שמעולם לא
נחתם ביניהן הסכם שלום. לאחרונה הודיעה צפון-קוריאה כי היא מעוניינת בהסכם שלום שיחליף את הסכם הפסקת האש שנחתם עם סיומה של מלחמת קוריאה, על-מנת לבנות אמון עם השותפות לשיחות הרב-צדדיות בסוגיית פירוקה של פיונגיאנג מנשק גרעיני.
אתמול אף הצהיר מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, כי ישגר שני שליחים מיוחדים לצפון קוריאה כדי להביא לחידוש השיחות על התפרקותה מגרעין. כך הודיעה סוכנות הידיעות בדרום קוריאה "יונהאפ". השניים יצאו לביקור בן ארבעה ימים בעוד כשבוע וחצי. על פי מקורות באו"ם, המטרה העיקרית היא חידוש הקשרים בין הארגון למדינה הקומוניסטית.