80% מחברות הקייטרינג מפרות חוקי העבודה
כך עולה מבדיקת התמ"ת. מהנתונים עולה שחברות שירותי האוכל מפרות חוקים כמו אי-תשלום שכר מינימום והוצאת עובדים לחופשה. בעקבות המשך תלונות של עובדים יבדקו פקחי המשרד 45 חברות נוספות מהענף
למעלה מ-80% מחברות הקייטרינג שנבדקו על ידי משרד התמ"ת נמצאו מפרות חלק מחוקי העבודה, כך נודע ל"כלכליסט". החברות נבדקו במבצע של אגף האכיפה של המשרד בנובמבר האחרון, במסגרתו הגיעו פקחים ל-58 חברות בענף שירותי האוכל, רובן חברות קייטרינג. בימים אלו הפקחים יוצאים לבמצע אכיפה נוסף, לאחר שהתקבלו תלונות מעובדים על הפרות לכאורה של חוקי העבודה.
ההפרות שנמצאו כללו עבירות כגון אי-תשלום שכר מינימום, אי העברת ניכויים מתלוש השכר לצורכי פנסיה ליעדם, אי ניהול רישום שעות, אי תשלום על שעות נוספות, אי-מתן ימי חופשה ועוד. עבירות על חוקים אלו הינן עבירות פליליות שהעונש עליהן יכול להיום גם מנהלי, כלומר קנס.
פקחי משרד התמ"ת המגיעים לעסקים מקיימים תשאולים לעובדים ובודקים מסמכי שכר. לאחר מכן נפתחת חקירה, שאם נמצאות בה ראיות נגד המעסיק, מוגש כתב אישום לבית הדין האזורי לעבודה או שמוחלט על הטלת קנס מנהלי שמגיע ל-5,000 שקל לעובד על כל חודש של הפרת החוק במקרה של אי-תשלום שכר מינימום וכ-1,500 שקל לעובד במקרה של אי-רישום שעות עבודה.
אניטה יצחק, סגנית מנהל אגף האכיפה במשרד התמ"ת, אמרה ל"כלכליסט", כי "ענף שירותי האוכל ידוע כבעייתי בכל הקשור לשמירת זכויותיהם של העובדים. במבצע הנוכחי נגיע ל-45 חברות נוספות, חלקן לאחר שכבר יש לנו מידע מעובדים על הפרות לכאורה של תנאי העבודה". המבצע הנוכחי יתקיים בין השאר באשדוד, אשקלון, באר שבע, שדרות, קריית גת, תל-אביב, ראשון לציון, חולון, בת-ים, פתח תקוה, אור יהודה, בני ברק, לוד, נס-ציונה, רחובות.
העובדים מנוצלים
צילום: סי די בנק
מומלצים