שתף קטע נבחר

ראש ביה"ד לחקר רצח חרירי בביקור ראשון בלבנון

אנטוניו קססה, העומד בראש בית הדין של האו"ם החוקר את רצח ראש ממשלת לבנון לשעבר, נועד עם הנשיא סולימאן. הוא ייפגש עם בכירים רבים אך לא עם ראש הממשלה, סעד אל-חרירי, ושר הביטחון, אליאס מור, מחשש לניגוד אינטרסים

יו"ר בית הדין המיוחד של האו"ם לחקר ההתנקשות בחיי ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, הגיע לביקור ראשון בלבנון. הוא נפגש עם הנשיא ויוועד עם בכירים נוספים - אך לא עם ראש הממשלה, שהוא בנו של חרירי המנוח.

 

אנטוניו קססה וסגנו ראלף רייצ'י נפגשו עם הנשיא, מישל סולימאן, ועם שר החוץ, עלי שמי. ממשרדו של סולימאן נמסר כי קססה עדכן את הנשיא "בהתקדמות החקירה ובשלביה העתידיים". השניים יישהו במדינה במשך שבוע וייפגשו עם בכירים נוספים בממשל, בהם שר המשפטים, איברהים נג'ר ודובר הפרלמנט, נביה ברי.

 

עם זאת, טרם ביקורם הודיע קססה כי לא ייפגש עם ראש הממשלה המכהן, סעד אל-חרירי, ועם שר הביטחון, אליאס מור, "בשל קשרם האישי לפרשה הנחקרת,העלול להקרין על יכולת השיפוט של בית הדין המיוחד". אל-חרירי הוא בנו של ראש הממשלה שנרצח, ומור כיהן בעבר כשר בפרלמנט בראשותו.

 

אל-חרירי כיהן כראש ממשלת לבנון בשנים 1992-1998, ובשנית בשנים 2000-2004. ב-14 בפברואר 2005 התפוצצה מכונית תופת סמוך למכוניתו וגרמה למותו. אל-חרירי, אחד ממנהיגיה האהודים של לבנון, היה ידוע בשל עמדותיו האנטי-סוריות. לכן,

לאחר מותו קולות רבים הפנו את האצבע המאשימה לעבר דמשק. אחרים טענו שמדובר בארגון אל-קאעידה שזעם על קשריו עם בית המלוכה הסעודי. היו שתלו את האשמה בישראל, בטענה שהיא מעוניינת באי-יציבות בלבנון, או באיראן, בשל חילוניותו המוצהרת של המנהיג הלבנוני.

 

בית המשפט הוקם על ידי מועצת הביטחון בשנת 2007, ובשנה שעברה פרסם העיתון הגרמני "דר שפיגל",  שבית הדין מצא כי חיזבאללה עומד מאחורי ההתנקשות אך הוא מסתיר את מסקנותיו. הפרסום הצית גל של אמירות בגנות הארגון מצד בכירים, בהם שר החוץ, אביגדור ליברמן, ואף סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. שר הביטחון, אהוד ברק,אמר אז כי הוא "מקווה שאזרחי לבנון יסיקו מזה את המסקנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חרירי הבן. לא זכה לפגישה
צילום: רויטרס
מכוניתו של חרירי אחרי הפיצוץ
צילום: רויטרס
מומלצים