אובמה ומלך ירדן דנו בקשיים שבפני חידוש המו"מ
נשיא ארה"ב טלפן למלך ירדן, ושיבח את פעולותיו לקידום תהליך השלום באזור. עבדאללה הפציר בו להגביר את המאמצים לפתוח במגעים "רציניים ויעילים" על פי פתרון של שתי מדינות
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, שוחח הלילה (יום ג') עם מלך ירדן, עבדאללה, ודן עמו במאמצים "להתגבר על המכשולים" העומדים בפני חידוש תהליך השלום בין ישראל והפלסטינים. כך נמסר מארמון המלך בעמאן. אובמה שיבח את המלך על מאמציו לקידום השלום באזור, ואמר לו כי הוא מחשיב את ירדן כ"שותפה מלאה" של ארה"ב.
"שני המנהיגים דנו בהתפתחויות במזרח התיכון, ובעיקר במכשולים העומדים בפני השקה של מגעים רציניים ויעילים בין ישראל לפלסטינים על פי פתרון שתי מדינות",
נמסר בהודעה הירדנית. עוד נמסר כי במהלך השיחה אמר המלך לנשיא האמריקני כי "ארצות הברית ממלאת תפקיד מפתח בפתרון הקונפליקט הישראלי-פלסטיני", וכי יש להציב בראש סדר העדיפויות את קידום השלום במזרח התיכון.
"יש להגביר את המאמצים לחידוש המגעים שיובילו לפתרון של שתי מדינות, הזוכה להסכמה בינלאומית", אמר המלך לאובמה. בהודעה דומה שפרסם הבית הלבן בעקבות השיחה נמסר כי "אובמה הביע את הערכתו למלך ירדן על תמיכתו בפתרון שתי מדינות ובהשגת שלום באזור, ואמר למלך כי הוא מחשיב את ירדן כשותפה מלאה של ארצות הברית".
השיחה נערכה על רקע אווירת התפכחות בוושינגטון: בשבוע שעבר הודה הנשיא אובמה בראיון לשבועון "טיים" כי הוא מאוכזב מאי-יכולתו לקדם את תהליך השלום במזרח התיכון, ואומר כי ממשלו הגזים בהערכות לגבי היכולת לשכנע את הצדדים להתניע את התהליך המדיני. "אני חושב שיהיה נכון לומר שהמאמצים שלנו נמצאים בשלב ראשוני, ולא במקום שהייתי רוצה שיהיו", אמר.
בשבוע שעבר אף נועד נשיא המדינה, שמעון פרס, עם המלך עבדאללה - פגישה ראשונה מזה זמן רב של המלך עם אישיות ישראלית בכירה. מלשכת פרס נמסר כי המלך הביע דאגה מהקיפאון בתהליך השלום
מול הפלסטינים, המשפיע על האזור כולו. פרס השיב למלך כי ישראל מחויבת לשלום ויש קונצנזוס בעם התומך בפתרון שתי מדינות לשני עמים. דובריו של הנשיא מסרו שפרס אמר למלך ירדן, כי "במסגרת המו"מ יוכלו הצדדים ללבן את הסוגיות והבעיות שדורשות פתרון מהיר".
למרות פרסומים על נתק בין ישראל לירדן, הרי שבחודשים האחרונים התקיימו מגעים עם בית המלוכה ההאשמי הן ברמת היועץ לביטחון לאומי, עוזי ארד, והן ברמת שרים שבקרו בעמאן. כן מתקיים שיתוף פעולה ביטחוני בין שתי המדינות, ולאחרונה התהדק זה על רקע חקירת ניסיון הפיגוע באנשי שגרירות ישראל שעשו את דרכם לישראל.