ראיות נגד ישראל: פצצה צה"לית בטחנת הקמח
בישראל טענו כי אין אמת בטענות בדו"ח גולדסטון בנוגע לתקיפה המכוונת מהאוויר של טחנת הקמח. אבל ה"גרדיאן" הבריטי מפרסם עדויות של צוות פירוק המוקשים של האו"ם שמצא במקום פצצה של חיל האוויר שהוטלה מהאוויר
הקרב על דו"ח גולדסטון רחוק מלהיות מוכרע. אחרי תשובת ישראל, שהוגשה לאו"ם, ובה נטען בין היתר כי אין אמת בטענה שחיל האוויר תקף בכוונה את טחנת הקמח - מפרסם הבוקר ה"גרדיאן" הבריטי עדויות מצוות פירוק המוקשים של האו"ם, לפיהן בהריסות טחנת הקמח נמצאה פצצה מדגם MK-82 במשקל יותר מ-200 ק"ג, שהופלה ממטוס. הצוות מסר לגרדיאן תמונות של חלקי הפצצה הזו.
הראייה הזו, כך טוענים ב"גרדיאן", סותרת את האמור בדו"ח התשובה של ישראל. דו"ח גולדסטון קבע שטחנת הקמח הופצצה מהאוויר במכוון "כדי למנוע אספקה מהאוכלוסיה האזרחית". מנגד, בישראל טענו כי "הפצ"ר לא מצא עדות כלשהי כדי לתמוך בטענה שהטחנה הותקפה מהאוויר בפצצה מדוייקת, כפי שנטען בדו"ח מועצת זכויות האדם".
עם זאת הודו בצה"ל שהטחנה נפגעה מפגז טנק במהלך קרב, והוסיפו כי זו היתה מטרה צבאית מוצדקת משום שחמאס ניצל אותה כאזור הגנה: "מתחילת המבצע שימש האזור שבו נמצאת טחנת הקמח כאזור הגנה של כוחות חמאס, בשל קרבתו למעוז הארגון במחנה הפליטים שאטי. חמאס ביצר את האזור בתעלות ובתים ממולכדים ושיגר משם את כוחותיו לתקוף את חיילי צה"ל".
בצה"ל גם אמרו שעוד לפני המבצע הקרקעי, הזהירו את התושבים באזור, בין היתר באמצעות שיחות טלפון מוקלטות, והאיץ בהם להתפנות מהמקום. שיחות טלפון נעשו גם לטחנת הקמח. במהלך ההכנות למבצע, זיהו המפקדים את טחנת הקמח כ-"נקודת שיא אסטרטגית" בגלל גובהה וקווי התצפית הברורים ממנה. למרות זאת, בשלב התכנון הוחלט שלא לבצע תקיפה מקדימה על טחנת הקמח, כדי למנוע ככל האפשר נזק לתשתית אזרחית.
צוות פירוק המוקשים של האו"ם ביקר במקום בשנה שעברה לאחר המלחמה. בקומה הראשונה של המבנה שקרס נמצאו שרידיה של פצצה שהופלה מהאוויר. הפצצה, שזוהתה ב-25 בינואר, נוטרלה ונלקחה מהמקום ב-11 בפברואר אשתקד.