בילינסון: התוספתן נכרת בטעות - תפוצה במיליון ש'
רשלנות חמורה בביה"ח בילינסון: אישה שהגיעה עם נקב במעי, שגרם לה לזיהום בחלל הבטן, אובחנה בשוגג כסובלת מדלקת בתוספתן - ועברה ניתוח לכריתתו. משלא פסקו כאבי הבטן, היא אושפזה באיכילוב - שם אובחנה כראוי ונדרשה לעבור כריתה נרחבת במעי. האישה תבעה את בילינסון בטענה כי טעותם גרמה לה לנכות פזית ונפשית. ביהמ"ש פסק לטובתה - והיא תפוצה בכמיליון שקלים
"מאישה פעילה לאישה שלא יוצאת מהבית"
האישה, שיוצגה על ידי עו"ד ד"ר יגאל מירון, היא כיום בת 58. המקרה עליו נסבה התביעה אירע לפני 15 שנה, כאשר סבלה מכאבי בטן ופנתה לטיפול בבילינסון. הרופאים אבחנו כי היא סובלת מדלקת בתוספתן. בעקבות כך, האישה נותחה והתוספתן שלה נכרת.
כשבוע וחצי לאחר ששוחררה מבית החולים, המשיכה האישה לסבול מכאבי בטן, ונבדקה על ידי רופא שהפנה אותה לטיפול באיכילוב. צילום בטן שבוצע לה שם מצא כי היא סובלת מהתנקבות במעי שגרמה לדלקת בחלל הבטן. היא הובהלה לניתוח נוסף שבמהלכו נכרתו חלקים מהמעי הגס ומהמעי הדק, אלא שלאחר הכריתה הנרחבת לא ניתן היה לחבר את קצות המעי והרופאים יצרו חתך בדופן הבטן שאליו חיברו את פתח המעי. כך, מאז הניתוח ולמשך שארית חייה, פינוי הצואה מגופה נעשה לשקית המחוברת לבטנה (קולוסטום).
האישה תבעה את בילינסון בגין טעות באבחון שגרמה לה לנכות פיזית של 80% ולנכות נפשית של 40%. בנוסף, סיפרה כי בשל מצבה הפכה מאישה פעלתנית לאישה שנמנעת לצאת מביתה. עוד העידה שחלק ניכר מסדר יומה מוקדש לטיפול בניקיונה האישי.
"שרשרת של מחדלים"
בבית החולים בלינסון טענו במהלך הדיונים כי בית החולים איכילוב נושא גם הוא ברשלנות, אולם השופטת דחתה את הטענה ופסקה פיצוי בגין הוצאות משפט גם לאיכילוב.
בית המשפט דחה טענה נוספת של בית החולים בילינסון, לפיה האישה היא סירבה להתאשפז להמשך בירור וביקשה להשתחרר לביתה חמישה ימים לאחר הניתוח הראשון.
"רשלנותו של בית החולים בילינסון בטיפול בתובעת הסב לה נזקים בלתי מבוטלים", ציינה בהחלטתה שופטת בית המשפט המחוזי בתל-אביב ענת ברון, והוסיפה: "אומר מייד כי ממכלול הראיות והעדויות שהובאו בפניי שוכנעתי כי התנהלותו של הצוות הרפואי בבית החולים בילינסון בכל הנוגע לאבחון מצבה של התובעת והטיפול בה, סוטה באופן ברור מאמת המידה של טיפול רפואי סביר - כאשר שרשרת של מחדלים שביצע הצוות הרפואי הביא לכך שהמקור למחלתה של התובעת לא אובחן כראוי בבילינסון, לא במועד ולא בכלל, אלא רק במהלך אשפוזה באיכילוב וכאשר נשקפה סכנה ממשית לחייה ונגרמו לה נזקים קשים".
בית המשפט קבע כי קופת חולים כללית תפצה את האישה בהפסד השתכרות בסך 300 אלף שקלים, החזר הוצאות הקשורות לטיפול במצבה בסך 200 אלף שקלים וכן פיצוי בגין כאב וסבל בגובה 300 אלף שקלים. בנוסף, תקבל החזר על הוצאות המשפט.