מהנדס מאל־אופ יואשם בהונאה של 20 מיליון שקל
המהנדס, שקיבל בעבר את פרס ביטחון ישראל, יואשם בכפוף לשימוע שניצל מידע פנים כדי להרוויח מחוזי ייעוץ וציוד מתוך ניגוד עניינים
פרסום ראשון ב"כלכליסט": פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) החליטה להגיש כתב אישום נגד מהנדס בכיר, החשוד כי הוציא במרמה 20 מיליון שקל מחברת אל־אופ מקבוצת אלביט מערכות. על שמו של המהנדס מוטל צו איסור פרסום, אך מדובר במהנדס בעל שם, שאף היה חבר בצוות שקיבל בעבר את פרס ביטחון ישראל. הגשת כתב האישום כפופה להליך שימוע שאליו יזומן המהנדס באמצעות פרקליטיו בזמן הקרוב.
החקירה החלה לאחר שמידע על אי־סדרים הגיע למשטרת ישראל וליחידת הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב). עם קבלת המידע, פתחה היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בחקירה שבמסגרתה נעצר ונחקר המהנדס החשוד. בית המשפט אסר לפרסם את שמו של החשוד, פרטים בדבר עיסוקו המדויק וכל פרט לגבי הציוד הביטחוני הקשור למיזם שבו היה מעורב המהנדס, משיקולי ביטחון המדינה.
הפרשה התפוצצה בסוף יולי 2009, כאשר בית המשפט המחוזי בפתח תקווה אישר לפרסם כי המהנדס הבכיר נעצר בחשד לביצוע הונאה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים במשך כעשר שנים. על פי החשד, פעל המהנדס תוך שימוש במידע פנימי ובעזרת בני משפחתו ניצל את המידע ובאמצעותו הרוויח מחוזי ייעוץ, עסקאות של אספקת שירותים וציוד לאל־אופ, וזאת תוך שהוא פועל בניגוד אינטרסים ומסתיר את פעולותיו מהנהלת החברה.
עוד הונאה
חשד: שני בכירים ביצעו תרמית ענק בפסגות
כתבי "כלכליסט"
דוד אדרי ושי בן דוד נחקרו על ידי רשות ניירות ערך בחשד שפעלו יחד בדרכי תרמית והשפיעו על שערים של מגוון ניירות ערך. פעילותם יצרה על פי החשד רווחים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, וכפועל יוצא הם גרפו רווחים לכיסם. השניים, שמכחישים החשדות, נשלחו למעצר בית
אל־אופ היא חברת תעשיות אלקטרו־אופטיות ותיקה, המתמחה בפיתוח והשבחה של מערכות אופטיות כגון לייזרים, מערכות חישה ותצפיות. בשנת 2006 נהפכה אל־אופ לחברה־בת של אלביט מערכות כאשר השתיים התמזגו. החברה מעסיקה כ־2,000 עובדים, ובין לקוחותיה הביטחוניים ניתן למצוא את חיל הים, חיל האוויר וחילות שדה, והיא פועלת באופן שוטף עם משרד הביטחון.
סנגורו של המהנדס הבכיר, עו"ד רונן רוזנבלום, מסר בתגובה: "מדובר בפרשה שבה רב הנסתר על הגלוי, ומה שנגלה מפורסם באופן מגמתי מצד גורמים שונים המעורבים בחקירה. אנו מקווים שהפרקליטות תקבל החלטה מושכלת בעניין למרות מעורבות אותם גופים אחרים". מהפרקליטות נמסר: "אין בכוונתנו להתייחס להליכים אלה". את תגובת אל־אופ לא ניתן היה להשיג עד סגירת הגליון.
20 מיליון שקל מחברת אל-אופ
צילום: איי פי
מומלצים