שתף קטע נבחר
 

על הגרבונים החדשים והבעיות הישנות

בעונות האחרונות הופכים הגרבונים למושקעים יותר ומחירם עולה בהתאם. חבל רק שזה לא הופך אותם לנוחים יותר או לחד-פעמיים פחות. הכל על הפריט הנמתח הזה

אפילו כאן, במקום בו החורף מסרב להיות יותר מאשר מאהב חולף, הגרבונים של היום הם אובייקט שאי אפשר להתעלם ממנו. מה שהתחיל עם גל של צבעים זוהרים, עבר להדפסים גרפיים וחזר לרומנטיות המוכרת עם תחרות ופרחים – החליט בסופו של דבר להישאר בשטח כשכל האפשרויות פתוחות בפניו. כפי שמציינים אודליה הרשלר, מעצבת גרביים למותגים FIX וסברינה, וארז עמירן מעצב ההלבשה התחתונה של FIX, "הטרנדיות של שנות השמונים והחזרה אל הטייץ הובילו לפריחה בענף הגרבונים. אלה נחשפים היום במלוא הדרם ומותאמים לכל מראה". העונה האחרונה הגדילה וזימנה לארוננו גרבונים קרועים שנמכרים במחירים גבוהים יותר מאחיהם השלמים, ובקיץ הקרוב רגליהן של נשים רבות יתעטפו בגרבונים פרחוניים וטפטיים למראה.

 

הרווח בין הגרבונים לרגליים

הריבוי בענף הופך את מנעד האפשרויות למשמח יותר, ואת האפשרות לרענן את הארון לקלילה יותר. אבל עם האפשרויות מגיעות גם ההתלבטויות. הסטייליסטית לי סעד עושה קצת סדר בקשר בין סוג הגרבונים למבנה הגוף: למלאות מומלצים גרבונים אטומים כהים או שקופים כהים, וגם צבע גוף יכול להחמיא להן. "אם יש רקמה או דוגמה על הגרבונים", היא מוסיפה, "עדיף שהיא תהיה ממוקמת בחלק התחתון של הרגל, קרוב לקרסול". ככלל ממליצה סעד לנשים מלאות להימנע מגרבונים עם דוגמאות, שנוטים להרחיב את הרגל, וכן להעדיף גרבונים דקים. היא מזכירה גם שהגרבונים הקלאסיים עם פס האורך האחורי ממשיכים לנצח באגף הסקס אפיל, אבל מזהירה שבצירוף נעלי עקב גרבונים כאלה, כמו גם גרבוני רשת, עלולים ליצור מראה מוגזם. לכן יש לזכור שאין מניעה לשלב את כל אלה גם עם סניקרס או נעליים שטוחות.

 

הרשלר ועמירן מציינים את קיומם של "גרבונים 'מחטבים', שבעזרת שינוי בצפיפות הסריגה ובריכוזי לייקרה מאפשרים תמיכה ומיצוק של אזורים בעייתיים". ולמי שרוצה להצר את המראה בלי לדחוס את הגוף אני ממליצה על לנסות את גרבוני הפאנלים של אניה פליט, המשווים לשוקיים מראה צר יותר.


מימין: גרבונים קרועים של שוגר דדי, 550 שקל - ולמרות המחיר המלאי אזל; גרבוני פאנלים של אניה פלט, 200 שקל - יקרים אבל מחטבים (צילומים: ראובן כהן)

 

חנויות ואתרים מומלצים

ריבוי האפשרויות הוביל גם לשינויים בהרגלי הצריכה של הגרבונים. רשתות הבגדים הגדולות, שאף פעם לא מוותרות על הכנסה נוספת, נכנסו לאחרונה לשוק, ורובן מציעות גרבונים להשלמת הקולקציות שלהן. מחוץ לרשתות, סעד מציינת ש"בחנויות לבנים 'של פעם', או בכאלה שמכוונות לקהל דתי או מבוגר, אפשר לפעמים למצוא גרבוני אולד סקול מיוחדים". בפרט היא ממליצה על החנות "פבריקה" ברח' לבונטין 6 בתל אביב, שמציעה מגוון רב של גרבונים. למי שרואה את עצמו כחיית רשת, ומוכן להמתין עד שהגרבונים שלו יגיעו ארצה, שני האתרים הבאים הם תחליף לכל חנות מקומית: "mytights" יספק כמעט כל גחמה שלכן ואילו "e-mancipate" מוקדש לגברים שמרגישים שגם להם מגיע.

 

נוח זה לא

מעניין שהתפתחות הענף לא פתרה את בעיית העקצוצים או את עניין הגלישה התמידית של הגרבונים למטה, שהופכים את הלבישה לפחות משמחת. הרשלר ועמירן טוענים ש"היום יש גרבונים מחומרים טבעיים כמו ויסקוזה וכותנה, אבל גם אלה מחוזקים באחוזים גבוהים של לייקרה, המאפשרת גמישות. לכן קשה למצוא גרבונים שעשויים 100% סיב טבעי".


מימין: גרבונים אטומים מצמר וקשמיר של "ואדום" לדה בראנץ', 199 שקל; גרבוני קשארל, 49.90 שקל (צילומים: סטודיו ואדום, יקי הלפרין)

 

על פי תנועת הרכבות

אחת הסוגיות הקשות ביותר בעולם הגרבונים הייתה ונותרה הרכבות. אלה מזכירות לנו שעדיין מדובר בפריט עדין, כמעט חד פעמי, למרות מחירו המאמיר. יש הטוענות שאלה של רשת אמריקן אפארל, למשל, מחזיקים זמן רב ומצדיקים את ההשקעה (כ-200 שקל לזוג), אבל אני נוטה להאמין שדקיק זה דקיק, ולכן עדיף להישאר בטווח עשרות השקלים.

 

אם את ממש ממש רוצה לשמור על הגרבונים שלך מקריעה, ומוכנה להקריב לשם כך חלקים מכבודך העצמי, היצמדי לעצות של מאיר אוזן, מנהל שיווק "מיי פנטסי", יבואנית מותג הגרבונים PLAYBOY: לפני שאת לובשת גרבונים

 בפעם הראשונה הניחי אותם ללילה במקפיא, זה יעזור במניעת רכבות; אם המוצר יקר לליבך או לכיסך במיוחד, השתמשי בכפפות חד-פעמיות כשאת עוטה את הגרבונים, ובדקי שציפורניי רגלייך משויפות כהלכה. אם צלחת את אלה בשלום ואת לבושה בגרבונייך, ודאי שאין בנעליים שלך רוכסנים או תפרים בולטים, שעלולים לפגוע בעור השני שלך. זכרי גם שעדיף לכבס גרבונים ביד ובמים פושרים, ואם את מתעצלת ורוצה לזרוק אותם למכונת הכביסה הכניסי אותם לתוך ציפית, שתמנע מגע ישיר בין המכונה לבין הפריט היקר. אסור לייבש גרבונים במייבש כביסה וכדאי לתלות אותם כשהחלק העליון, זה של המותניים, פונה כלפי מטה.

 

כמובן שאם כל זה לא עבד ובגרבונים נולד חור קטן עלייך למרוח עליו לק, ולקוות שהפטנט הישן הזה יעבוד. לא עבד ורכבת נולדה? אפשרות אחת היא לאזור אומץ ולאמץ את טרנד הגרבונים הקרועים, ואפשרות אחרת היא להשליך את הפריט לפח, ולגשת לחנות כדי להוציא עוד ממון. אחרי הכל, אין כמו פריטים בעלי חיי מדף קצרים כדי לתחזק את קיומה של תעשיית האופנה.


מימין: גרבונים של מוסקינו לבוטיק אניגמה, 260 שקל; גרבונים של קאלה, 160 שקל (צילומים: רונן פדידה, סטייסי בלינק)


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גרבוני "פלייבוי", להשיג ברשת אפרודיטה, 79 שקל
צילום: אבשלום לוי
גרבונים של RUPA, להשיג ברשת שופרא-בהונות, 60 שקל
צילום: אמיר יהל
גולדן ליידי, 100 שקל
צילום: פטריק דארש
המשביר לצרכן, 35 שקל
צילום: דן לב
דלתא, 40 שקל
צילום: יריב פיין וגיא כושי
גרבונים פרחוניים של ליליגרייס, 99 שקל
צילום: אודי דגן
לאשה בפייסבוק
מומלצים