שתף קטע נבחר
 

פונדקאות: המצב המשפטי

נ' הוא אומנם אביהם הביולוגי של שני העוברים, אך אין לו זכות משפטית אוטומטית להביא מהם ילדים לעולם. רק שני בני זוג יכולים לבקש אם פונדקאית

עו"ד אירית רוזנבלום, מנכ"לית ארגון "משפחה חדשה‭,"‬ מסבירה כי השלב הראשון בדרכו לאבהות יהיה לקבל את אישור ממשרד הבריאות שיש לו זכות משפטית על העוברים והוא בעליהם החוקי.

 

השלב השני, היותר מסובך, הוא קבלת אישור לממש את רצונו באמצעות אם פונדקאית. חוק ההסכמים לנשיאת עוברים, הידוע כ"חוק הפונדקאות‭,"‬ קובע כי רק שני בני זוג יכולים לבקש להעביר את העוברים שלהם לאם פונדקאית. במקרה של נ' אין שני בני זוג מאחר שרעייתו נפטרה, ולכן עלולה להיווצר בעיה משפטית.

 

אם המדינה תסרב לאשר את ההליך, הוא יוכל לעתור לבית-משפט. לדברי רוזנבלום, אם לא יתאפשר לבצע את ההליך בארץ, יפעל ארגון "משפחה חדשה" לביצועו מחוץ לגבולות מדינת ישראל.

 

בשנים האחרונות הפך הארגון כתובת לזוגות או להורים המבקשים להקים תא משפחתי חדש בדרך לא רגילה ונתקלים במכשולים שונים: דתיים, חברתיים, משפטיים, רפואיים או ביורוקרטיים. "אנחנו מתאמצים לגשר בין הטכנולוגיה לצורכי האדם. כיום גם במקרים של מוות קיימת התקווה להמשכיות גנטית, וזוהי אפשרות מופלאה. דרושות מדיניות חברתית, אתיקה משפטית ובעיקר מוכנות להתמודד עם היכולת שלנו כבני אדם לא רק ליצור חיים חדשים, אלא להחליט כיצד לעצב אותם‭,"‬ מסבירה רוזנבלום.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים