שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: איראן מתגרה בקהילה הבינלאומית

בבית הלבן הגיבו בזעם לשיגור הטיל שביצעה איראן, אך הבהירו כי "עדיין לא מאוחר מדי לשוב לשולחן המשא ומתן". בטיל ששיגרה איראן היו צבים, תולעים וחולדה

שיגור טיל המסוגל להציב לוויין בחלל הוא "צעד מתגרה" מצד איראן - כך אמר הערב (ד') דובר הבית הלבן ביל ברטון. לדבריו, ארצות הברית עדיין בודקת האם השיגור אכן התקיים, כפי שטענו הבוקר באיראן, ומה יכולותיו של הטיל.

 

"שיגור מהסוג הזה הוא מעשה של התגרות", הסביר הדובר, "אבל הנשיא אובמה עדיין מאמין שלא מאוחר מדי, ואיראן עדיין יכולה לבחור לעשות את הדבר הנכון - להגיע לדיונים עם הקהילה הבינלאומית ולעמוד בהתחייבויותיה".

 

שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, היה תקיף יותר והתייחס גם כן לתוכנית הגרעין. הוא הבטיח כי "איראן ניצבת בפני סנקציות חריפות בשל חוסר שיתוף הפעולה שלה בנושא תוכנית הגרעין".

 

כלי התקשורת הרשמיים של הרפובליקה האיסלאמית הציגו הבוקר צילומים של הניסוי בשיגור הטיל "קאבושגר-3", והנשיא, מחמוד אחמדינג'אד, אמר כי הניסוי הוכיח ש"המדענים האיראנים יכולים לכבוש את השמיים". הניסוי אמור להעיד על עוצמתה של איראן, אך קיבל תפנית מוזרה כשהתברר שהטיל נשא כמה בעלי חיים - שני צבים, חולדה ותולעים.

 

סוכנות הידיעות הרשמית אירנ"א דיווחה כי בכירי תוכנית החלל של איראן יוכלו לעקוב אחר מצבם של הצבים, התולעים והחולדה - שזכתה לכינוי הלמז-1 - באמצעות מצלמות מעקב שהותקנו בטיל.

 

לפני שנה בדיוק שיגרה איראן לחלל את הלווין הראשון שלה, "אומיד" באמצעות משגר "ספיר". הדבר עורר דאגה ברחבי העולם מחשש לכך שיכולת שיגור הלווינים מעידה על יכולותיה של הרפובליקה האסלאמית לשגר טילים בליסטיים ארוכי טווח. הטכנולוגיה המשמשת לשיגור לווינים דומה לזו שמשמשת לפיתוח טילים.  

 

מתיחות בעקבות הטילים האמריקניים

בסוף השבוע האחרון גברה המתיחות במפרץ הפרסי לאחר שממשל אובמה האיץ את הצבתן של סוללות הגנה מפני טילים

במפרץ הפרסי מחשש לתקיפה איראנית. גורמי צבא מסרו לעיתון כי עד כה הסכימו ארבע מדינות לקבל סוללות הגנה: קטאר, איחוד האמירויות, בחריין וכווית.

 

גורם בכיר בממשל אמר לעיתון "ניו יורק טיימס" כי "המטרה הראשונה שלנו היא להרתיע את האיראנים, והמטרה השנייה היא להבטיח שמדינות ערב לא יחושו שהן צריכות להתחמש בגרעין בעצמן, אך יש בכך בהחלט אלמנט של הרגעת ישראל".

 

דובר משרד החוץ האיראני, רמין מהמן פרסט, הגיב בזלזול לצעד האמריקני. "צעדים כאלה מצד מדינות זרות באזור הם לא יעילים ונכשלו בעבר", הוא אמר במסיבת עיתונאים בטהרן. "היחסים של איראן עם המדינות השכנות טובים מאוד וידידותיים, ורק עמדה משותפת תוביל לשלום וליציבות באזור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד. נכבוש את השמיים
צילום: רויטרס
שיגור הטיל. התגרות
צילום: AFP
מומלצים