החרמוניות בבסיס: 45% ירידה באיבוד ציוד צה"לי
לאחר שהרמטכ"ל גבי אשכנזי נכנס לתמונה והעניש מפקדי חטיבות שאיבדו ציוד, הצליחו בצבא להוריד בחצי את גניבת כלי הרכב ו-30 אחוז בכלי הנשק. קצין בכיר: "אין ספק שהמודעות עלתה והמפקדים מתייחסים לעניין בצורה מאוד רצינית"
בשנת 2009 חלה ירידה של 50 אחוז בגניבות כלי הרכב בצבא, 40 אחוז בהיעלמות אמצעי לראיית לילה, 30 אחוז בהיעלמות כלי נשק. אפילו בצריכת החשמל הצליחה לחסוך הצבא 9% בשל מודעות לעניין.
מסיכום דו"חות אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בשנה החולפת עולה כי בסך הכל צמצם צה"ל את האובדנים ב-45 אחוז. בצבא מייחסים את הירידה המרשימה להקפדה היתרה בנושא לאחר שהרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי נכנס לתמונה באופן אישי.
הרמטכ"ל הנחה להוריד באופן משמעותי את היעלמות כלי הנשק בהיקף של 33 אחוז. "אין ספק שהמודעות עלתה והמפקדים מתייחסים לעניין בצורה מאוד רצינית", אמר ל-ynet קצין בכיר באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל). "ברגע שישנה התייחסות כזאת וגם ידיעה שמי לא עומד בכך צפוי לעונשים - רואים תוצאות".
חטיבת הלוגיסטיקה בראשות תת-אלוף ניסים פרץ, החלה להנפיק בשנה האחרונה דו"ח מקיף שמגיע אחת לחודש לרמטכ"ל, ובו פירוט מלא של כל יחידה ממנה נעלם ציוד, המועד, הנסיבות והעלות. "הדבר יוצר תחרות בין היחידות, אף אחד לא רוצה להופיע שם, הרמטכ"ל מזמן לבירור את כל המפקדים שביחידותיהם יש אובדנים רבים ומבקש תשובות", אמר הקצין. באחרונה גם ננקטו צעדים פיקודיים נגד קצינים בכירים, בהם מפקדי חטיבות, עד כדי עיכוב קידום.
עד לפני כשלוש שנים נאלץ צה"ל להשקיע עשרות מיליוני שקלים ברכישת ציוד חדש במקום זה שנעלם.
מדובר באמצעי לחימה יקרים, אמצעי ראיית לילה, תחמושת, כלי רכב ומאות פרטים מסוגים שונים. אמנם חלק מהציוד שנעלם ביחידות השונות, הגיע ליחידות אחרות, אולם בצה"ל לא ראו בכך נחמה. "ברגע שנעלם פריט מיחידה מסוימת, לא משנה היכן הוא נמצא כי מייד מנפיקים חדש בעלות מלאה ויוצרים עודף באותו פריט על חשבון דברים אחרים", הסביר הקצין הבכיר. לדבריו, "גם כאשר רכב ישן נגנב, צריך לרכוש רכב חדש שעלותו גבוהה באופן ניכר מעלות הרכב שנעלם, ולכן כל אירוע זה - משמעותו בזבוז כסף רב".