"ההיעדרות בשל מזג האוויר - ע"ח העובד"
נעדרת מהעבודה בשל פגעי מזג-האוויר - אינך זכאי לתשלום. "ההיעדרות תיחשב לך כיום חופשה", כך אומרים בחברת חשבים למידע עסקי. ומה אם מקום העבודה עצמו הושבת כתוצאה מפגעי מזג-אוויר? זה תלוי
"עובד, הנעדר ממקום עבודתו בשל פגעי מזג-האוויר - ביתו הוצף, דרכו נחסמה בשלג או בהצפה, מכוניתו ניזוקה, הגשר התמוטט וכיו"ב – אינו זכאי לתשלום בגין ההעדרות מן המעביד והיא נחשבת ליום חופשה", כך אומרים ל-ynet משפטני חברת חשבים למידע עסקי.
לדבריהם, רק אם גרם מזג-האוויר הסוער לפגיעה בעובד במקום עבודתו, בדרך אליה או ממנה, אם בשל תאונת-דרכים או תאונת מזג-אוויר אחרת הוא יפוצה בגין העדרותו על-ידי הביטוח הלאומי משום שמדובר בתאונת עבודה כמוגדר בחוק.
כל מפגע אחר שאינו בגדר תאונת עבודה והגורם להעדרות העובד מן העבודה אינו מהווה סיבה לפיצוי על-ידי המעביד או גורם אחר.
ומה אם מקום העבודה עצמו הושבת כתוצאה מפגעי מזג-אוויר? גם כאן, לטענת חשבים, העובדים נושאים בנטל. לדבריהם, כל עוד הודיע המעביד לעובדים שהוא מכריז על יום חופשה לפני בואם לעבודה - העדרותם תהיה על חשבון מכסת חופשתם.
מתי המעסיק נושא בנטל? "השבתת מקום עבודה שלא הוכרזה והוגדרה על-ידי המעביד כחופשה - תחשב לעובדים כאילו עבדו בימים שבהם הושבתה העבודה", הם אומרים. כמו כן, לטענתם, "אם הגיעו העובדים לעבודה ונוכחו לדעת כי מקום העבודה הושבת בשל פגיעת מזג-אוויר הם זכאים לקבל את שכרם בעבור יום זה משום שהתייצבו לעבודה".
בחשבים מוסיפים שקיימים הסדרים קיבוציים אחדים שמסדירים את התשלום לעובדים כאשר לא ניתן לבצע את העבודה בשל תנאי מזג-אוויר.