שנת מאסר לשוטר שתקף מפגין נגד מצעד הגאווה
במהלך הפגנה נגד מצעד הגאווה בירושלים ביוני 2007, דרש קצין משטרה מחרדי לתת לו את המצלמה שברשותו. כשזה סירב הוא חטף את המצלמה, השכיב את החרדי על הרצפה והיכה אותו. השופט: "לא היתה כל הצדקה לשימוש בכוח"
שנת מאסר בפועל - זה העונש שנגזר בצהריים (יום ה') בית המשפט השלום בירושלים על קצין המשטרה, מפקח גלעד מזרחי, שהורשע בתקיפת חרדי שהפגין נגד מצעד הגאווה, ביוני 2007.
על פי כתב אישום, שהגיש עו"ד שלומי אברמזון ממח"ש, מזרחי - שהגיע להפגנת חרדים ברחוב בר-אילן בירושלים - הבחין בצעיר חרדי שצילם את האירועים במצלמת הווידיאו שלו. קצין המשטרה הורה לצעיר למסור לידיו את המצלמה, ובתגובה שאל אותו הצעיר מדוע הוא דורש זאת ממנו.
בעקבות זאת, חטף מזרחי את המצלמה מידיו של הצעיר, השכיב אותו על הרצפה והיכה אותו תוך שהוא מעיף את משקפיו. כתוצאה ממעשי הקצין, נגרמו לצעיר דימום וכאבים באף, הוא סבל מחבלות בגופו ונזקק לטיפול רפואי.
בגזר הדין כתב השופט יצחק מילנוב, כי הוא התחשב בגילו הצעיר של השוטר, במצבו המשפחתי ועברו הנקי. מנגד, כתב השופט כי "הנאשם היכה אזרח על לא עוול בכפו, רק משום שהוא שאל אותו שאלה לגיטימית לחלוטין והיא 'באיזה סמכות מותר לו להחרים לי את המצלמה'. אז הנאשם חטף את המצלמה מידי האזרח והפליא בו את מכותיו באגרופים ובבעיטות בעודו שוכב על הרצפה, כשהנאשם צועק לעברו של האזרח - 'פעם אחרונה שאתה מתנגד לשוטר".
השופט כתב עוד כי העובדה שקצין המשטרה לא הודה בעובדות כתב האישום, אינה סיבה להחמיר עימו. "בנסיבות העניין לא היה צורך ולא היתה כל הצדקה לשימוש בכוח כנגד האזרח, והשפלתו לא נגזרה מתפקידו ומשימותיו של הנאשם, כקצין בדרגת מפקח ובתפקיד מפקד מחלקה ביס"מ ירושלים".
בסוף גזר הדין, כתב השופט: "בנסיבות אלה וחרף האפשרות שההרשעה עלולה
לפגוע פגיעה חמורה בשיקום הנאשם, כלומר באפשרות שהוא יפוטר מהמשטרה, סוג העבירות ונסיבותיהן לא מאפשרות לוותר על ההרשעה, משום שהקורבנות במקרה זה הם לא רק הפרט - כלומר האזרח הנפגע - אלא הציבור כולו, מערכת אכיפת החוק ובתוכה גם, ואולי בעיקר, המשטרה על אלפי שוטריה".
בנוסף לעונש המאסר בפועל, נגזרו על מפקח מזרחי מאסר על תנאי למשך חצי שנה, ולשלם פיצוי בגובה 10,000 שקלים לאזרח שהוכה. עורך דינו של מזרחי ביקש לעכב את ביצוע העונש, כדי שיוכל לשקול לערער על החלטת בית המשפט.