עם פאסון: מרק ערמונים בניחוח כמהין
המתכון שלפנינו מוכיח שלא צריך להיבהל ממרכיבים כמו ערמונים ופטריות כמהין - את המרק העשיר והמיוחד הזה נכין בעזרת ערמונים משקית ואקום ושמן כמהין מוכן
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
מרק ערמונים בניחוח כמהין לבנות
מתכון באדיבות השף יוסי שטרית, מסעדת "ויולט"
המרכיבים (ל-5 מנות):
2-1 כפות שמן קנולה
1 כף גדושה של חמאה
1 בצל, חתוך לקוביות גסות
1/4 כרשה, חתוכה לקוביות
200 גרם ערמונים באריזת וואקום
2 כוסות ציר עוף או ירקות
1 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח גס
1 כפית שמן פטריות כמהין לבנות
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת שמן קנולה וחמאה. מוסיפים את הבצל והכרישה ומאדים אותם עד שהם מתרככים, אך לא מזהיבים.
- מוסיפים את הערמונים והציר, ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מבשלים עוד 15 דקות.
- מוסיפים שמנת, מלח גס ושמן כמהין.
- טוחנים במעבד מזון במשך שלוש דקות. מסננים בעזרת מסננת.
- מוזגים את המרק לקערות. אפשר לפזר מעט עירית קצוצה ולזלף שמן כמהין לקישוט.
ערמונים טריים
צילום: אסף אמברם
פטריות כמהין לבנות
צילום: mct
מומלצים