מעורב ירושלמי משודרג: בצל במילוי בשרים צלויים
מעורב ירושלמי לא חייבת להיות מנה מהירה שחוטפים על הדרך. השף ארז מרגי משדרג אותה ומכין אותה כמילוי מתובל לעלי בצל. מגישים עם פיתות חמות וטחינה
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
בצל ממולא בתערובת בשרים
מתכון באדיבות ארז מרגי, מסעדת "אנג'ליקה"
לא חייבים להשתמש בכל סוגי הבשר הרשומים במתכון ואפשר להסתפק גם בסוג אחד או שניים. מומלץ להגיש עם פיתות חמות וטחינה
המרכיבים (ל-4 מנות):
לעלי הבצל:
4 בצלים בינוניים
מים רותחים
מי קרח
למעורב:
150 גרם לבבות עוף
200 גרם כבדי עוף צלויים וחתוכים ל-2
200 גרם שקדי עגל חתוכים לקוביות בינוניות
150 כבד אווז צלוי וחתוך לקוביות
200 גרם פרגית חתוכה לקוביות
1 בצל בינוני פרוס דק
4 שיני שום פרוסות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 כף כמון טחון
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/4 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מעושנת
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- הבצל: מרתיחים סיר עם 4 ליטר מים ו-2 כפות מלח.
- מקלפים את הבצלים, אך להשאיר בצד את הבסיס של השורשים להרכבת המנה.
- בעזרת סכין, חורצים כל בצל לאורכו.
- מכניסים אותם למים רותחים וחולטים כ-2 דקות.
- מוצאים מהמים ומעבירים למי קרח.
- מקלפים בזהירות 2-3 עלי בצל (חשוב להשאיר את הבצל בשלמותו), כך שמתקבלים 8 עלים גדולים.
- המעורב הירושלמי: במחבת רחבה בעלת תחתית עבה מחממים שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות.
- מזיזים את הבצל לצד אחד של המחבת, ולצד השני מוסיפים את הפרגיות. מטגנים כדקה ומוסיפים את כבדי העוף והלבבות. מטגנים, תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את כבד האווז, שקדי העגל והשום, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את התבלינים, מלבד לבצל הירוק ומערבבים.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הבצל הירוק.
- לוקחים עלה אחד של בצל חלוט וממלאים אותו בתערובת הבשר.
- מקפלים אותו ומניחים בתבנית חסינת אש. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הבצל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות. מוציאים ומגישים.
.
צילום: סי די בנק
מומלצים