שתף קטע נבחר
 

התרומות לאוניברסיטאות בארה"ב צנחו ב-12%

בשנת 2009 נרשמה הצניחה החדה ביותר בתרומות למוסדות ההשכלה הגבוהה האמריקניים, מזה שלושה עשורים. 20 המוסדות שגייסו הכי הרבה כסף, הכניסו יחד תרומות של 7.28 מיליארד דולר - 1.13 מיליארד דולר פחות מב-2008

על פי דיווח חדש בארה"ב, בשנת 2009 צנחו כספי התרומות לקולג'ים ואוניברסיטאות ב-11.9% בממוצע. זוהי הצניחה החדה ביותר בשלושת העשורים האחרונים. התרומות הפרטיות קטנו גם בכמות הכסף שניתן וגם במספר התורמים. על פי המועצה לסיוע לחינוך בארה"ב, שפרסמה את דו"חותיה הכספיים לשנת 2009 השבוע, כספי תרומות ומענקים כספיים עבור בניינים חדשים רשמו את ההפחתה הגדולה ביותר.

 

 

הצטמצמות התרומות שהצטברו והמענקים כספיים שניתנו לאוניברסיטאות צללו יחד ב-22% בממוצע, זאת בנוסף לקיצוצים הממשלתיים בכספי הקולג'ים הציבוריים. "ידענו שזו עומדת להיות שנה רעה", אמרה אן קפלן, עורכת הסקר שציינה כי שנת 2009 הייתה גרועה גם עבור מוסדות ההשכלה הגבוהה וגם עבור התורמים שתמכו בהם. "שום דבר

שעלה מהמספרים הללו לא הפתיע אותי ממש", הוסיפה.

 

 

מרכיב כספי אחד שלא רשם ירידה חדה כל כך היה מתנות מארגונים, תאגידים, קרנות וארגונים דתיים וארגונים אחרים שלא למטרות רווח. אוניברסיטת סטנפורד קיבלה בשנת 2009 סכום של 640.1 מיליון דולר ועמדה בראש רשימת מגייסי התרומות, אחריה נמצאות הארוורד, קורנל ואוניברסיטת פנסילבניה. הדו"ח השנתי התבסס על 1,027 תגובות לסקר מכל רחבי ארה"ב.

 

 

סטנפורד שמרה על הבכורה, למרות צניחה של 175 מיליון דולר בהכנסות מגיוס התרומות, כיוון שגם רוב האוניברסיטאות האחרות שברשימת 20 מוסדות ההשכלה הגבוהה שגייסו הכי הרבה תרומות, גם רשמו ירידה דרמטית בכספים שקיבלו.

 

 

התרומות עבור הרווארד נחתכו ב-50 מיליון דולר, ההכנסות מתרומות באוניברסיטת קליפורניה, לוס אנג'לס, צללו בכ-105 מיליון דולר, ואפילו המוסד שידוע בתור מושך הכספים הגדול ביותר עבור מחקר רפואי - אוניברסיטת ג'ון הופקינס - רשם צניחה של 16 מיליון דולר בהכנסות ממענקים ותרומות.

 

כמה מוסדות רשמו דווקא שינוי לטובה, ביניהם אוניברסיטת קורנל שרשמה גידול של 38 מיליון דולר בתרומות וכספי התרומות עבור MIT, המכון לטכנולוגיה של מסצ'וסטס, רשמו עלייה של 7 מיליון דולר.

 

 

קפלן אמרה כי אוניברסיטאות רבות מצפות כי שנת 2010 תהיה שנה טובה יותר עבור גיוס כספים, בגלל שחלק מהתורמים המתינו לראות עליות בשוק ההון לפני שהם מעניקים כספים נוספים. למרות זאת, היא לא מצפה שהשיפור הצפוי יחזיר את כמות התרומות לרמה שנרשמה בשנת 2008. "אם העבר הוא אינדיקציה לגבי העתיד, דברים אמורים להתחיל להשתפר עכשיו, אבל אני לא בטוחה כמה מהר זה יקרה", אמרה.

 

 

20 המוסדות שגייסו הכי הרבה כסף, הכניסו ביחד תרומות של 7.28 מיליארד דולר, שהיו 1.13 מיליארד דולר פחות מהסכום שגייסו בשנת 2008.

 

עם זאת, שנת 2009 לא הייתה כזו גרועה עבור רוב המוסדות, כשאוניברסיטת וושינגטון, מספר 12 ברשימת המועצה לסיוע לחינוך, רשמה את שנת גיוס הכספים הטובה בהיסטוריה שלה, אמר וולט דרייפוס, סגן הנשיא לשירותים מתקדמים. המוסד הכניס 324 מיליון דולר בשנת הכספים של 2009, עלייה של יותר מ-20 מיליון דולר לעומת שנת 2008. התרומות האישיות רשמו ירידה באוניברסיטה של סיאטל בשנה שעברה, אבל כספי קרנות ותאגידים שהופנו במיוחד למחקר נותרו גבוהים. בנוסף לכספי המחקר, האוניברסיטה המשיכה לאסוף כסף מהתחייבות תלת שנתיות מקמפיין תרומות שובר שיאים שהסתיים ביוני 2008.

 

 

"כשאתה מסתכל על ההשקעה הממשלתית באוניברסיטה הזו ואז אתה בוחן את התמיכה מהמגזר הפרטי, המגזר הפרטי מצביע עם הארנק כשהוא אומר 'זוהי אוניברסיטה מצוינת'", הסביר דרייפוס. לדבריו, התרומות עבור שנת הכספים הנוכחית, לעומת שנת 2009, אכן ירדו, אבל לא בטוח כמה כספים נוספים ייכנסו לפני סוף יוני. "אני שונא לנבא, כי זו סוג של התיימרות ומדובר בנדיבות של אנשים", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
2010 תסמן שיפור במצב?
צילום: IndexOpen
מומלצים