שתף קטע נבחר

 

עלו ברשת: רחוב סומסום עולה לרשת

סרטונים לפי זמני בישול, שיתוף קבצים למען היוצרים, רחוב סומסום ברשת, ללמוד לנגן על פסנתר בחינם, מה שומעים ברכבת התחתית בשיקגו ועוד אתרים. עלו ברשת כפי שהתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

פייבוריט: שיתוף קבצים חוקי

שיתוף קבצים באינטרנט היא תופעה שמרבית היוצרים מתייחסים אליה באופן שלילי, ומסרבים להכיר בהזדמנויות המעניינות שהיא מציעה. האנשים שמאחורי פרויקט Vodo מנסים להמחיש ליוצרים ומנהליהם מדוע הם טועים. האתר, שזוכה לתמיכה ממסדית מרשימה למדי מגופים כמו ערוץ 4 הבריטי, ואחד ממקימיו נמנה על חבורת PirateBay, מציע ליוצרי קולנוע (ובעתיד הקרוב גם למוזיקאים, סופרים וכל מי שיוצר תוכן שניתן להפצה דיגיטלית), לרתום את האינטרנט לשירותם.

 

Vodo, שמשתף פעולה עם כמה מאתרי הטורנט הבולטים ברשת, מציע ליוצרים להעלות את התכנים שלהם ולהציעם להורדה באמצעות תוכנות P2P סטנדרטיות, ומקדם שיתוף חוקי במסגרת רשיון CC. כך, הגולשים נהנים מתוכן חוקי ללא תשלום והיוצרים מרוויחים חשיפה ואולי אפילו כסף (האתר כולל מערכת תרומות, שמאפשרת לכם לשלם ישירות ליוצר).

 

שימושון  

כבודו - מה צריך לדעת לפני שסוגרים מרפסת, כיצד מנסחים צוואה ואילו דגשים חשוב לא להחמיץ בעת חתימה על חוזה עבודה? תשובות לכל השאלות הללו ועוד רבות אחרות תמצאו ב"משפטי", פורטל חדש, ששם לו למטרה לחשוף את הגולשים הישראליים לכל היבטי חוקי או חוקתי שבנמצא.

 

מלבד מדריכים, תמצאו באתר חדשות ועדכונים מעולם המשפט, אינדקס עורכי דין, טורים אישיים וכן מערכת פורומים בניהולם של עורכי דין.

 

לשחרור לחץ כאן - עמותת נט"ל (נפגעי טראומה על רקע לאומי) השיקה לאחרונה אתר מיוחד לילדים ובני נוער, שמטרתו לסייע להם בהתמודדות עם איומי טרור. האתר, שמציע עזרה נפשית המותאמת לקהל היעד, מלמד את הילדים כיצד להתמודד עם פחד ולחצים באמצעות שיחות, הבעת רגשות ואפילו תרגילים גופניים.

 

הרחוב עולה - תוכנית הטלוויזיה האלמותית "רחוב סומסום" זוכה סוף סוף לאתר אינטרנט עברי חינני, שבו יכולים הילדים למצוא את משה אופניק, כרובי, מחבוב, אביגיל ושאר הדמויות המוכרות ולשחק איתן, לשיר, לצייר או לצפות בסרטונים מתוך התוכנית. הניווט מלווה כמובן בדיבוב עברי למען אלו שטרם למדו לקרוא, וכולל גם דפים להורים ולמחנכים וכן עמוד אודות, שמספר על האתר ועל הדמויות החדשות והישנות.

 

זכרון גורלי - לפני כשבועיים ציינו בעולם את יום הזכרון הבינלאומי להנצחת קורבנות השואה, ואנשי "יד ושם" עידכנו את אתר האינטרנט של המוזיאון עם מצגות וסרטוני וידאו. בין השאר תוכלו למצוא שם אלבום תמונות מצמרר של אושוויץ, הכולל גלריה נדירה שמתעדת את הגעתו של טרנספורט למחנה ההשמדה שמלווה בקריינות, כמו גם צילומי אוויר ומידע היסטורי.

 

עוד באתר: תערוכת "ארכיטקטורה של רצח" המציגה את תוכניות הבניה המקוריות של מחנה אושוויץ-בירקנאו וסיפורים של חסידי אומות העולם.

 

כל סטטוס בא יומו - נכון שהסטטוס שלכם בפייסבוק אמור לשקף את מה שאתם עושים ברגע נתון והטוויטים שאתם מפרסמים בטוויטר הם אמצעי לתקשורת מיידית ובלתי אמצעית עם אלו שעוקבים אחריכם. אבל שירות LaterBro מתחכם להנחות היסוד הללו, ומציע לכם לפרסם עדכונים לשני האתרים הפופולריים הללו בתזמון מוקדם: העניקו לשירות גישה לחשבונות שלכם, רשמו את ההודעה הרצויה ובחרו מועד רצוי לפרסום. השאר יקרה מעצמו.

 

פיירפוקס, מאחוריך - בלוג הטכנולוגיה Web Worker Daily מציע רשימה (נוספת) של עשרת תוספי החובה ששום גולש בדפדפן כרום של גוגל לא יוכל לחיות בלעדיהם.

 

מי אתם - אחת הבעיות של האינטרנט היא עומס מידע - הרשת מלאה אתרים ואלה מלאים טקסטים, תמונות, סרטונים ומי יודע מה עוד; אבל איך אפשר בכלל לבור את המוץ מהתבן ולמצוא את מה שמעניין? שירות The Profiler בא לעזרתכם, בעזרת ממשק תלת מימדי (ונוח להפתיע) שמציג בפניכם את כל מה שזמין בפייסבוק, פליקר או יוטיוב בהקשר למילת החיפוש שהקלדתם.

 

הביצה והתרנגולת - ואם חשבתם שלפעמים אין מנוס, חייבים להרחיק לרגע מהאינטרנט - כדי לבשל למשל, טעות בידכם. אתר Egg Watchers, שמשלב דביליות וגאונות בצורה נפלאה, מציע לכם לצפות בסרטונים מיוטיוב בזמן שאתם מבשלים ביצה קשה. בחרו את גודל הביצה, מידת המוצקות שבה תחפצו והאתר יתזמן כמה זמן עליכם להמתין ויציג בפניכם סרטון אקראי, שיעביר לכם את זמן ההמתנה.

 

מצלצלים - רוצים להכין רינגטון משיר שמאוחסן במחשב או אולי לחתוך קובץ MP3 גדול מדי למספר חלקים? אין צורך להוריד תוכנה, בטח לא כזו בתשלום: נכנסים לאתר mp3cut, מעלים את הקובץ המבוקש (אין הגבלת זמן או מקום), חותכים במקום הרצוי ושומרים את היצירה המוגמרת למחשב. וכן, התהליך פשוט ממש כמו שהוא נשמע.

 

משווים ברינה - אתרי השוואות, המלצות וסקירות רבים יש בעולם, חלקם אפילו בעברית. לשוק הצפוף הזה מצטרף Giddi האמריקני, מנוע המלצות קניה, שמציע לבצע השוואות של מוצרים שונים ומגוונים (למעלה מ-600,000) - מנעליים, דרך עגלות תינוק, עבור במיקרוגל וציוד מחנאות וכלה במחשבים וציוד אלקטרוניקה.

 

לכל מוצר מצורפים צילום, תיאור, מחירים מחנויות מקונות שונות, סקירות שנאספו ממיליוני גולשים אחרים ושקלול כדאיות הקניה, והאתר כולו נעים ונוח לשימוש.

 

תו משופר - אתר iCanPiano נראה מיושן וכתוב אנגלית בלבד (למרות שזוהי יוזמה ישראלית), אבל מציע שירות לימוד ותרגול נגינה בפסנתר חינם אין כסף בעזרת תווים המלווים באיור של קלידי הפסנתר אותם הם מייצגים. היכנסו לאתר, הורידו תווים של יצירות קלאסיות והתחילו להתאמן.

 

פנים אל פנים - הספורט הקהילתי הולך וצובר תאוצה, לפחות באינטרנט. אתר חדש, "יש משחק" שמו, הוא אתר לוחות שמאפשר לכל אחד - חובב או מקצוען - לפרסם מודעה לצורך ארגון פעילות ספורטיבית כלשהי (משחקי כדורסל או כדורגל, טורנירי פוקר, רכיבה על אופניים ועוד) ברחבי הארץ. בינתיים מרבית המודעות מתייחסות לפוקר, אבל אל תתנו לזה לעצור אתכם.  

 

מנה אחרונה

מראה כולל - אתר CNN השיק פיצ'ר מעניין, המאפשר לצפות בווידאו פנורמי של אתרים שונים בעולם באמצעות הזזת העכבר - במקרה הזה האיטי אחרי רעידת האדמה - ומותיר במתבונן תחושה של הימצאות במקום האירוע.

 

קליק ביום - האמריקנית רייצ'ל לושאק הציבה לעצמה משימה לשנת 2010: להשוות בין שנת 2000 לשנה הנוכחית באמצעות שתי תמונות, אחת צולמה אז (עם מצלמה חד פעמית) ואחת היום (עם בלקברי). העולם והחיים, כמו שהיא אומרת, השתנו לא מעט.

 

יאללה, זוזו כבר -Pictogrid הוא משחק מקוון ממכר במיוחד, שבו תידרשו להזיז את הקוביות על גבי הלוח באמצעות החיצים. נשמע דבילי, אבל אין לנו עוד דרך לשכנע אתכם מלבד להמליץ לכם ללכת לשחק בו ומיד.

 

בוחרים צד - רובנו יודעים להשתמש רק ביד אחת, אבל הבחור שבסרטון מוכיח ש-Ambidexterity, כפי שמכונה מיומנות השימוש בשתי הידיים באופן שווה באנגלית, היא יכולת נרכשת ובעלת ערך, לפחות ביוטיוב. אין ספק שטובות השתיים מן האחת (שלח: עמית פל)

 

מוזיקת רקע - במנהרות הרכבת התחתית של שיקגו אפשר למצוא לא רק אנשים שממהרים ממקום למקום, אלא גם כמה מוזיקאים מרתקים ומוכשרים. בבלוג Gapers Block הקדישו להם פוסט מעניין הכולל ראיונות, הקלטות וצילומים.

 

ובא להונג קונג גואל - נראה שגואל רצון ונשותיו מעניינים לא רק את הישראלים. קליפ מתוך ערוץ טלוויזיה בהונג קונג, בו משולבת גם הדמיה ממוחשבת של ההתעללות, מוכיח שהפרשה חוצה ימים, יבשות ותרבויות (שלח: שי ספיר)

 

נוסטלגיה - מתגעגעים לחלונות 3.11? בראו לכם אותם ברשת, כמעט אחד לאחד. נפלא (שלח: עמית פל)

 

קטעים - הגולש המכונה Ed Bassmaster מתפעל ערוץ עמוס כל טוב ביוטיוב, בין השאר אפשר לצפות בו שר שיר הלל לקפה, מתחיל עם נשים במשפטי פתיחה צולעים, מוחק את זכרונה של מוכרת בחנות ועוד מיני הבלים משעשעים.

 

אכזבה - סרטון חדש בסדרה הבלתי נגמרת, שמתעדת את התמודדותו של אדולף היטלר עם סיטואציות יומיומיות מעיקות - מגלה מה קורה כשהיטלר מגלה שה-iPad של אפל לא תומך בריבוי משימות.

 

פרחים בקנה - סרטון מלחמה בטכנולוגיית Stop Motion, שעשוי כולו מחפצים יומיומיים, כמו סרטי נייר, ליצנים, גפרורים ואפילו אצבעון. אם בא לכם להתעמק בקסם צפו בסרטון מאחורי הקלעים.

 

יתכן שחלק מהאתרים לא יהיה זמין בגלל עומס גולשים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רחוב סומסום - עכשיו באתר בעברית
צילום: רויטרס
מומלצים