איך תצרכו מספיק ויטמין B1 ביום?
למה כל כך חשוב לצרוך אותו, ואילו מזונות יספקו לכם את הכמות שאתם צריכים? "זמנים בריאים" של "ידיעות אחרונות" מפרט
ויטמין B1 (תיאמין) הוא ויטמין מסיס במים, שעודפים ממנו מופרשים בשתן ואינם נאגרים בגוף, ולכן חשוב לצרוך אותו באופן שוטף. הוויטמין הזה משתתף בפירוק פחמימות, חיוני להפקת אנרגיה בגוף, דרוש למטבוליזם של שומנים, של חלבונים ושל חומצות גרעין ונחוץ למערכת העצבים ולמערכת העיכול.
בכל מוצר מחיטה מלאה נמצא יותר ויטמינים מקבוצת B מאשר במוצר מעובד מקביל (כמו אורז מלא לעומת אורז לבן.( ישנם מוצרים (בעיקר דגנים) המועשרים בוויטמין הזה. ויטמין B1 נהרס בתהליכי בישול. איך תצרכו את הקצובה היומית של ויטמין 1.2) B1 מ"ג לנשים, 1.5 מ"ג לגברים?( כל אחד מהמזונות הבאים מכילים אותה:
- 450 גרם דג טונה אפוי או צלוי
- 470 גרם דג סלמון אפוי או צלוי
- 500 גרם אפונה ירוקה מבושלת
- 750 גרם עדשים מבושלות
- 850 גרם פולי סויה
- 600 גרם לוביה מבושלת
- 300 גרם בוטנים
- 325 גרם חילבה
הכותבת היא דיאטנית קלינית
עשיר בוויטמין B1. סלמון
מומלצים