ברק התקפל - אבל אולי עוזרו בכל זאת ישודרג
וינשטיין סיפק חוות דעת ראשונה כיועץ משפטי - וזו הצטרפה להתנגדות נחרצת של השרים, ושכנעה את שר הביטחון לוותר על דרישתו להטבת שכר ליוני קורן. תחת זאת, תדון הממשלה בעתיד בהטבה רוחבית לראשי המטות
שר הביטחון נכשל בנסיונו להשיג הטבה אישית למקורבו - אך ייתכן שיקבל לבסוף את מבוקשו במסגרת החלטה כוללת. אהוד ברק "התקפל" ומשך בצהריים (יום א') את הצעת ההחלטה שהגיש, להשוות את תנאי השכר של ראש המטה שלו, יוני קורן, לאלה של מנכ"ל משרד ממשלתי. ברק התעורר הבוקר וגילה כי יש התנגדות רחבה להצעתו, בין היתר מצד שרים אחרים, וגם מצד היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין - שהגיש בנושא זה את חוות דעתו הראשונה בתפקיד.
בקשתו של ברק הייתה אמורה לעלות לדיון בישיבת הממשלה היום, אולם הוא משך אותה ברגע האחרון. לקראת הדיון, דרשו השרים שהביעו הסתייגות מההצעה, שביניהם בלט שר החינוך, גדעון סער, כי אם הממשלה תאשר אותה, יקבלו גם ראשי מטותיהם תנאים דומים. גם היועץ המשפטי וינשטיין תמך בגישה זו. לפיכך, תדון הממשלה בעתיד בהצעה כללית יותר, להעניק תנאי מנכ"ל לראשי המטות בכל המשרדים הגדולים.
כפי שפורסם ב-ynet, בבקשתו המקורית של ברק דובר על העלאת שכר הבסיס בכשליש, ובצירוף תנאים נוספים, מגיעה עלות התוספת לעשרות אלפי שקלים בשנה, לכל ראש מטה.
ההתנגדות הרחבה להצעה נבעה בעיקר מהניסיון להעניק הטבה אישית לאדם מסוים, המקורב לברק. סער אף לא היסס לומר את דעתו בפומבי ולשלוח הסתייגות כתובה לפני ישיבת הממשלה. השרים המתנגדים טענו כי מדובר בהחלטה לא ראויה שאינה מציבה קריטריונים ברורים ושקופים על פיהם ייקבעו תנאי העסקת ראשי המטות.
חוות דעת ראשונה של היועמ"ש
להתנגדות השרים נוספה גם חוות הדעת שהנפיק היועץ המשפטי החדש לממשלה, יהודה וינשטיין - שהשתתף היום לראשונה בישיבת הממשלה - ובה רמז על כך שראוי שהחלטה שכזו לא תתקבל ללא בחינה רוחבית של כל הסוגייה, בכל משרדי הממשלה.
ברק קיבל את הצעתו של היועץ המשפטי, ומשך את הצעתו עד שתיערך בחינה שכזו.
בשיחות בין הגורמים הנוגעים לדבר לפני ישיבת הממשלה, הועלתה אפשרות שבפעם הבאה שהנושא יועלה לדיון, הוא יעסוק בכל ראשי המטות של משרדים המעסיקים מעל 1,000 עובדים. השר סער ביקש שלפני דיון נוסף בסוגייה, תתקבל חוות דעת מפורטת של נציב שירות המדינה ושל היועץ המשפטי לממשלה, כדי ליצור קריטריונים אחידים לגבי משרדי הממשלה הנוגעים לדבר.
מלשכת שר הביטחון נמסר בתגובה: "שר הביטחון אהוד ברק החליט שלא להעלות את ההצעה הנוגעת בשכרו ובתנאי העסקתו של ראש מטהו בישיבת הממשלה, כדי לגבש קריטריונים ותהליכים הנוגעים לתנאיהם של ראשי מטות הגדולים במשרדי הממשלה. החלטה זו נובעת מבקשות לשכות של שרים אחרים לאפשר לרמ"טים שלהם תנאים משופרים".