בעקבות החובות - דובאי וורלד מממשת נכסים
קרן ההשקעות הממשלתית של דובאי העמידה למכירה שורת נכסים בעקבות חובות של 22 מיליארד דולר. בין הנכסים: סירק דו סוליי, נדל"ן מסחרי בלונדון, אחזקות בבנק סטנדרד צ'רטרד וספינת הפאר "המלכה אליזבת השנייה"
קרקס סירק דו סוליי וספינת הפאר "המלכה אליזבת השנייה" (QE2) הם שניים משורה של נכסים שמעמידה דובאי למכירה - כך מדווח "הטיימס" הלונדוני. העיתון מדווח כי המכירה תתבצע כדי לגייס הון שיופנה לצמצום חובות העתק שצברה דובאי וורלד, קרן ההשקעות הממשלתית של נסיכות המפרץ הפרסי.
חובות הקרן מסתכמים ב־22 מיליארד דולר, ולפי הערכות מתכננים היועצים הכלכליים של הקרן לנסות ולמכור כל נכס בנפרד במקום לנסות ולאתר רוכש יחיד לתיק הנכסים כולו. עיקר הנכסים שיועמדו למכירה נמצאים בבעלות קרן ההשקעות הפרטית של דובאי וורלד, איסתית'מר.
בדומה לדובאי וורלד, הוקמה איסתית'מר כדי לגרוף רווחים במהלך תקופת הגאות בשוקי ההון הבינלאומיים, שהסתיימה עם תחילתו של משבר הסאב־פריים ומחנק האשראי שהיכה בכלכלה העולמית בעקבותיו.
בין השאר רכשה הקרן את רשת חנויות היוקרה ברניס, בתי המלון W ואוריינטל מנדרין בניו יורק (שנמכר לאחרונה בהפסד של 283 מיליון דולר), ונדל"ן מסחרי במרכז לונדון. עוד נכס מבוקש בתיק הוא נתח בשיעור של 2.2% מהבנק הבריטי סטנדרד צ'רטרד, ששוויו מוערך במיליארד דולר.
כדי לממן את גל הרכישות השקיעה איסתית'מר בין השנים 2003 ל-2007 כ-18 מיליארד דולר, שמתוכם מומנו 3.8 מיליארד דולר "בלבד" באמצעות הונה העצמי והיתר באמצעות הלוואות.
ואולם היהלום שבכתר נכסיה של איסתית'מר היא כפי הנראה ספינת הפאר QE2 - אחת הגדולות בעולם מסוגה. לאחר שיצאה משירות, נרכשה הספינה על ידי הקרן בחודש יוני 2007 תמורת 100 מיליון דולר, כדי להפוך אותה למלון פאר צף מול חופי דובאי.
התוכנית מעולם לא יצאה לפועל וכעת עומדת גם הספינה למכירה. בטרם יהיו קונים פוטנציאליים רשאים לרכוש את הנכסים, על תוכנית המכירה לקבל את אישורם של הנושים הגדולים ביותר של דובאי וורלד, בהם הבנקים HSBC, לוידס ורויאל בנק אוף סקוטלנד (RBS).
המכירה עצמה תנוהל על ידי ענקית ראיית החשבון דלויט, האמונה על תהליך מיחזור החובות של דובאי וורלד.