בנק ישראל: קצב התאוששות הכלכלה הואט
נחשפו הפרוטוקולים מדיוני בנק ישראל, שהובילו להחלטה שלא להעלות את הריבית לחודש פברואר. מהפרוטוקולים עולה כי המניעים להחלטה היו תחושה של חוסר וודאות בנוגע להתאוששות הכלכלה העולמית, והתמתנות האינפלציה
בנק ישראל פרסם היום (ב') את הפרוטוקולים המוניטריים שנכתבו ברקע להחלטה על גובה הריבית במשק הישראלי
לחודש פברואר.
חברי ההנהלה שהשתתפו בדיונים הדגישו כי העלאות הריבית בהן נקט הבנק בחודשיים הקודמים היו חלק מתהליך הדרגתי של החזרת הריבית לרמה שתואמת יותר את מצב המשק כפי שמשתקף בסביבת האינפלציה הנמצאת בחלקו העליון של תחום היעד, במצב הריאלי המאושש של המשק ובעליית מחירי הנכסים ובפרט מחירי הדירות.
מי חושב אחרת?
אובמה: "רואים את נקודת המפנה בכלכלה"
סוכנויות הידיעות
נשיא ארה"ב אמר כי המשק האמריקני נמצא לקראת סיום פרק המשבר הכלכלי וכי הצמיחה החלה. לדבריו, מתקבלים סימנים מעודדים מהחברות, שהחלו לשכור שוב עובדים
ההדרגתיות של התהליך מתבטאת בכך שאין משנים את הריבית מדי חודש. לגבי חודש זה הועלו מספר נימוקים התומכים באפשרות להמתין ולהשאיר את הריבית ברמתה.
את האופטימיות שהתגלתה לאחרונה בקרב הכלכלנים מצנן במעט בנק ישראל: "אומנם, התרבו מאוד האינדיקטורים שהורו על האצה בצמיחה בסוף 2009. אולם, ההערכה של חלק ממשתתפי הדיון היתה כי כעת אינדיקטורים אלה התייצבו, קצב השיפור הואט וקיימת אי וודאות לגבי התמשכות מגמת השיפור".
עוד הוסיפו בבנק כי "בפרט, התייחסו לדיווחים על עצירת מגמת העלייה בסחר העולמי יחד עם אי-הוודאות שגברה לאחרונה ביחס למידת ההתמדה של תהליך ההתאוששות בעולם".
בבנק ישראל כותבים עוד כי "חברי ההנהלה דנו באפשרות שההפתעה במדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר מלמדת שסביבת האינפלציה נמוכה ממה שהוערך קודם לפרסום המדד. בעקבות ההפתעה במדד דצמבר והירידה הלא-צפויה ברכיב הדיור בבעלות, עולה האפשרות ששכר הדירה משנה כיוון, או לפחות שקצב עלייתו מתמתן".
נגיד בנק ישראל - סטנלי פישר
צילום: עידו ארז
מומלצים