שתף קטע נבחר

 

נתניהו: נאפשר לישראלים להצביע בחו"ל

גם מי שירד מישראל יוכל להצביע בבחירות. ראש הממשלה הודיע בישיבת סיעתו שממשלתו תגיש לכנסת הצעת חוק שתאפשר לכל אזרח ישראלי להצביע בעולם: "זה תורם לקשר ולעוצמתה של ישראל". חיים אורון בתגובה: "החיים זה לא טוקבק"

הסוכריה של נתניהו לליברמן. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הודיע בצהריים (יום ב') בישיבת סיעת הליכוד כי יגיש חוק שייאפשר לכל אזרחי ישראל להצביע בחו"ל. "זה תורם לקשר ולעוצמתה של ישראל". הוא גם הודיע שיביא לממשלה את תוכנית התחבורה הארצית, שתקדם מסילות רכבת שיקרבו את הפריפריה למרכז.

 

אם אכן יעבור החוק להצבעת ישראלים בחו"ל, יבוא לידי מימוש אחד הסעיפים בהסכם הקואליציוני שנחתם בין ליברמן לליכוד עם הקמת הממשלה, שבו נכתב כי "הממשלה תגבש הצעת חוק ממשלתית שתאפשר הצבעה של ישראלים השוהים בחו"ל ביום הבחירות, בתנאים ובתבחינים שיוסכמו על דעת הסיעות החברות בקואליציה. הצעת החוק תונח על שולחן הכנסת בתוך שנה מיום כינון הממשלה" (להורדת ההסכם הקואליציוני - לחצו כאן).


ההבטחה לליברמן ומימושה. נתניהו בסיעה (צילום: גיל יוחנן)

 

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שהו בחו"ל ערב הבחירות האחרונות יותר מחצי מליון ישראלים בעלי זכות הצבעה. אם תאושר ההצעה על שלבי החקיקה השונים, צפוי המהלך לחזק באופן משמעותי את גוש הימין, שעמו מזוהים ישראלים רבים החיים מחוץ לגבולות המדינה.

 

במסיבת עיתונאים שקיים ליברמן בכנסת, התייחס גם הוא להצבעה בחו"ל, ומנה אותה כאחת הסוגיות המרכזיות שבכוונתו לקדם. "יש הרבה דברים בהסכם הקואליציוני שאנו מתכוונים לממש. אמור לבוא להצבעה החוק שיאפשר לישראלים בחו"ל להצביע כבר בחודש אפריל. נעמוד בזה. נביא גם את חוק הגיור. אני מבטיח מאה אחוז מאמץ לקיים מילתנו לבוחר".

 

בזירה הפוליטית מחו רבים על המהלך, בעיקר בשמאל. יו"ר מרצ, ח"כ חיים אורון, אמר כי "מפתיע ומתמיה להיווכח באילו יוזמות חקיקה עוסקים האולטרא-פטריוטים שלנו. אך לפני שבוע הם עסקו בדה-לגיטימציה ורדיפה של אנשי שמאל ישראלים בעניין קבלת תרומות מחו"ל, ועתה הם פועלים להכשיר הצבעת יורדים. ראוי שאת נבחרי הארץ ודיוקנה יקבעו רק אלה החיים בה. החיים אינם טוקבק".

 

ליברמן על מבקריו: "הם לוזרים"

בהמשך, פירט ליברמן את העקרונות המנחים את מפלגתו. "שלום תמורת שלום. השלום הוא משאת נפשנו. אנו מושיטים לאויבינו יד לשלום אך כל עוד בחרו במלחמה אנו צריכים להיות מוכנים. ישראל ביתנו דוגלת בגישה של להשתחרר לגבי שלום תמורת שטחים. אנו צריכים מנהיג שותף. אחד הפתרונות הוא חילופי שטחים ואוכלוסיות. ברמה התיאורטית, זה חייב להיות סימטרי ולהבטיח את היציבות של מדינת ישראל".

 

בהתייחסו לפלסטינים, אמר שר החוץ: "אני בטוח שהם מעדיפים משא ומתן מול שריד וביילין ולא מול נתניהו וליברמן. אני חושב שהם יודעים שמה שיציעו שריד וביילין מעולם לא יתקבל במדינת ישראל. לעומת זאת, כל הסדר שסוגרים עם ליברמן מקובל על 90 אחוזים מאוכלוסיית מדינת ישראל". הוא הוסיף: "אנחנו בהחלט נהיה קשים במשא ומתן ולא נבטיח באוויר".

 

ליברמן שיגר עקיצה למבקריו במערכת הפוליטית ואמר:

"כל אלה שבאים בטענות על עמדת ישראל ביתנו הם אלה שהפסידו בבחירות. הם לוזרים, וכל השאר מנצחים". בין היתר, התייחס ליברמן למסיבת העיתונאים שקיים בהומור עצמי: "בדרך לכאן קיבלתי טלפון מאחד השרים והוא שאל על מה אתה הולך לדבר. אני הולך לדבר על גבול תאילנד קמבודיה", אמר שר החוץ, שהוסיף כי אותו השר השיב לו כי כעת יוכל להוציא מהאזור את בנו, המטייל שם.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, אמר בישיבת סיעת העבודה כי "הכרזתו של נשיא איראן שהחל מהשבוע יתחילו להעשיר אורניום לרמה של 20 אחוז, היא הוכחה נוספת לעובדה שאיראן משטה בעולם כולו. התשובה הנכונה היא לצאת לפעולה נחרצת של סנקציות תכליתיות וקבועות בזמן נגד איראן". ברק ניצל את ישיבת הסיעה כדי לפנות לאחמדינג'אד, ואמר: "ישראל ישנה פה לנצח והיא תפרח ותתחזק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בהתאם להסכם הקואליציוני. נתניהו
צילום: גיל יוחנן
ליברמן. ומה עם קמבודיה?
צילום: טס שפלן
מומלצים