עבר בכנסת: 5 שנות מאסר לתוקף צוות רפואי
המחוקקים מתגייסים למלחמה באלימות נגד רופאים: הכנסת העבירה היום את הצעת החוק של ח"כ חיים אורון לפיה אדם שתוקף עובד בית חולים בחדר המיון - דינו מאסר של חמש שנים. בנוסף, נידונה הצעה לפיה תוקף צוות רפואי שחזר על מעשיו בתוך שנה - לא יוכל לקבל טיפול באותו מוסד
הכנסת אישרה את החמרת הענישה לתוקפי רופאים: מליאת הכנסת אישרה היום (ב') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של ח"כ חיים אורון (מרצ) הקובעת כי אדם התוקף רופא, סטז'ר, אח, מיילד, חובש, עובד מד"א או עובד אחר הנמצא בחדר המיון - דינו מאסר של חמש שנים, במקום שלוש שנים הקבועות כיום בחוק.
"הצעת חוק זו, שקודמה בשיתוף עם ההסתדרות הרפואית, קובעת כי המדינה לא עומדת מנגד נוכח הגל הגואה של גילויי האלימות כלפי רופאים וצוותים רפואיים. אני תקווה כי זהו צעד ראשון במסגרת פעולה כוללת למיגורה של תופעה זו", אמר הערב ח"כ אורון.
יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, אמר כי החוק מהווה ציון דרך משמעותי במאבק נגד פגיעה בצוותים רפואיים. "האלימות נגד רופאים וסגל רפואי חצתה מזמן את כל הקווים האדומים. הצעת החוק שהתקבלה היא אמירה ברורה וחדה של המחוקק שיש לנקוט אפס סובלנות נגד תוקפי סגל רפואי וכי אלימות נגד צוות רפואי לא תעבור ללא תגובה הולמת".
בוועדת הבריאות של הכנסת נדונה היום הצעת חוק אחרת, שטרם אושרה, הקובעת כי אדם שיתקוף רופא, אחות או איש צוות רפואי יוזהר ואם יחזור בתוך שנה על מעשיו, לא יוכל לקבל טיפול רפואי באותו מוסד שבו תקף למשך שלושה עד שישה חודשים.
לפי נתונים של מוקד ההסתדרות הרפואית, בשנת 2009 דווחו למוקד 39 מקרי אלימות. בשנת 2008 דווחו למוקד 123 מקרים של אלימות, ביניהם 21 מקרים של אלימות פיזית, 40 איומים, 56 מקרים של אלימות מילולית, ושישה מקרים של פגיעה ברכוש. בין השנים 2002 ל-2006 נרשמו במוקד 229 מקרים של אלימות - פיזית, מילולית ופגיעה ברכוש. מרבית מקרי האלימות בשנים אלה בוצעו בידי מטופלים (111) ואחריהם - בני משפחה של מטופלים (67).
אלימות נגד צוות רפואי. 5 שנות מאסר
צילום: איתי גל
מומלצים