עם סלסת תירס: קסדייה במילוי גבינות ופלפל חריף
חוץ מטעמים נפלאים, המטבח המקסיקני מציע גם מנות קלות ומהירות להכנה. הנה מתכון לקסדייה במילוי גבינות, פלפל חריף ובצל, המוגשת בליווי סלסת תירס. מנה קלאסית לאירוח
קסדייה במילוי גבינות עזים ופלפל צ'יפוטלי
מתכון באדיבות השף ברק חי חורש, משק צוריאל
המרכיבים (ל-4 מנות):
8 טורטיות בקוטר 14 ס''מ200 גרם גבינת עזים למריחה
100 גרם גבינת בושרון
ממרח פלפל צ'יפוטלה, או שבבי צ'ילי יבש - לפי הטעם
1/2 בצל חתוך לפרוסות דקיקות
לסלסה:
250 גרם גרגרי תירס קפואים, מבושלים לפי הוראות היצרן ומצוננים
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 גזר מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי כוסברה טריים חתוכים דק
2 כפות שמן זית
1 כף שמן צ'ילי
מלח גס
מיץ מ-1/2 לימון טרי
(צילום: שי איפרגן)
אופן ההכנה:
- הסלסה: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה ושומרים בקירור.
- הטורטריות: מורחים ארבע מהטורטיות בגבינת עזים ומעט מרסק הצ'יפטולה או הצ'ילי היבש.
- פורסים את גבינת הבושרון לפרוסות דקות ומפזרים על הטורטיות.
- מפרקים את פרוסות בצל לטבעות ומניחים על כל טורטייה טבעות בצל.
- מכסים כל טורטייה שנמרחה בגבינה עם טורטייה שאינה מרוחה (בצורת סנדוויץ').
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, עם מעט שמן, ומניחים את סנדוויץ' הטורטייה. קולים כ-4 דקות מכל צד.
- חוזרים על הפעולה עם יתר הטורטיות. חותכים למשולשים ומגישים חם, בליווי הסלסה.
גבינת בושרון
צילום: שגיא קופר
מומלצים