שתף קטע נבחר
 

נדחתה בקשת השופטים להעלאת שכר ייחודית

ועדת הכספים דחתה היום את בקשת נציגות השופטים לעדכן את שכרם בשיעור של 3.3%, לאחר ששכרם הוקפא ב-2008. התוספת שיקבלו השופטים תסתכם ב-0.6%, בהתאם לשיעור עליית השכר הממוצע ב-2009. יו"ר הוועדה: "אנחנו משדרים מסר רע אם נשדרג את שכר השופטים"

שכרם של השופטים לא יעודכן. כך עולה מהחלטה שהתקבלה היום (ג') בדיון שקיימה ועדת הכספים. נציגות השופטים ביקשה לעדכן את שכר השופטים בשיעור של 3.3%, וזאת עקב הקפאת שכרם החל מ-2008. עם זאת תוצאות ההצבעה היו תיקו 4:4, שמשמעותן דחיית ההחלטה. לנוכח החלטה זו יעודכן שכרם של השופטים בשיעור של 0.6%, וזאת בהתאם לשיעור עליית השכר הממוצע ב-2009.

 

 

ארבעה ח"כים - שי חרמש (קדימה), שלי יחימוביץ' (עבודה), אחמד טיבי (תע"ל) ואלכס מילר (ישראל ביתנו) - תמכו בביטול הקפאת שכר השופטים והעלאתו בשיעור של 3.3%. הח"כים טענו כי השופטים ראויים להעלאה זו מתוקף תפקידם שמחייב קבלת שכר גבוה.

 

לעומתם, התנגדו להעלאת שכר השופטים יו"ר הוועדה, משה גפני (יהדות התורה), חיים אורון (מרצ), אמנון כהן (ש"ס) ופאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו). הח"כים תמכו בהצעתו של ח"כ גפני ולפיה יעודכן שכרם של השופטים ב-2011. המשנה לממונה על השכר, יוסי כהן, טען כי הוא תומך בעיקרון של ביטול הקפאת שכר השופטים, אך הדגיש כי אינו תומך בביצוע מיידי של ביטול הקפאת שכר השופטים.

 

היו"ר גפני אמר כי גם אם הוא עצמו חושב ששכר השופטים והדיינים צריך להיות גבוה, הוא לא מוכן לתת את ידו לביטול ההקפאה. "אני יושב פה עשרה חודשים וליבי בוכה שבתקופה זו פגענו בשכבות הכי חלשות והכי מסכנות. אין מקום לקצץ מצד אחד בדמי הבראה של ציבור העובדים, ולהחליט על העלאת שכר השופטים בעיצומה של פגיעה במקבלי השכר הכי נמוך".

 

גפני הדגיש כי בביטול ההקפאה יהיה מסר של החלטה שתשליך גם על שכרם של חברי הכנסת, אף שהחלטה על שכר הח"כים נתונה בידי רשות אחרת. "אנחנו משדרים מסר רע אם נשדרג את שכר השופטים", אמר.

 

גפני אמר שהוא לא היה רוצה להגיע להצבעה, אבל נאלץ לקיים אותה ולקבל את התוצאה. לדבריו, בכוונתו לערוך סבב שיחות עם הצדדים במטרה להביא את הנושא לדיון חוזר בוועדה, ובתקווה שיגייס רוב להצעתו לדחות את העדכון ל-2011. כאמור, בשלב זה הצעת העדכון נדחתה בגלל תוצאת התיקון בהצבעה.

 

יו"ר נציגות השופטים, השופטת ורדה אלשיך, אמרה כי הם לא מבקשים העלאת שכר, אלא רק להסיר את הקפאת שכרם, וזאת כדי שלא ייפגעו זכויות הפנסיה שלהם. "אנחנו לא יודעים מתי דנים בשכרנו ואנחנו לא מנהלים על כך משא ומתן. אבל קופחנו בכך שהסכמנו על פי פניה אלינו ששכרנו יעודכן לא כל רבעון, אלא בסוף כל שנה".

 

עוד ציינה כי שכר השרים עלה ב"פרופורציות אדירות" לעומת שכר השופטים. "כל הקפאה משמעותה שחיקה בשכרם", אמרה. היא הדגישה כי הם לא מבקשים תשלום רטרואקטיבי מ-2008, אלא רק את העדכון בשיעור 3.3% בשכר היסוד.

 

שכר היסוד של השופטים מתחיל ב-20,640 שקל לשופט שלום (כולל תעבורה). בראש הסולם מדורג נשיא בית המשפט העליון עם שכר יסוד של 36,400 שקל. לשכר היסוד יש להוסיף תוספות ותק משתנות ותוספות אחרות שמעלות את שכרה של נשיאת בית המשפט העליון לכ-60 אלף שקל בחודש.

 

החלטת הוועדה חלה גם על שכרו של נשיא המדינה. שכר השרים וסגני השרים לא צמוד לשכר הממוצע, אלא למדד. הוא עולה בהתאם, אלא אם קיימת הקפאה גם בבודד הזה. המשמעות של העדכון המבוקש תהיה תוספת של כ-950 שקל בממוצע לחודש לשכר היסוד.

 

ח"כ יחימוביץ התריסה כלפי המשנה לממונה על השכר שהתנגד לעיתוי העדכון והזכירה לו כי בוועדה אחרת הוא התנגד להעלות את שכרם של פועלי הניקיון במשרדי הממשלה בארבעה שקלים לשעת עבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השופטת ורדה אלשיך בדיון
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הוועדה משה גפני
צילום: גיל יוחנן
מומלצים