שתף קטע נבחר
 

סין מרגיעה: "לא נשתלט על חברות אמריקניות"

דו"ח שהגישה קרן ההשקעות הממשלתית הסינית חושף את ההשקעות בארה"ב. בין הענפים הבולטים: פיננסים ומחצבים. יו"ר הקרן: "נתמקד בהגדלת עצמאות הניהול שלנו"

פיננסים, מחצבים ותעודות סל - אלה שלושת התחומים שבהם מחזיקה סין את מרב ההשקעות שלה בשוק האמריקני; כך עולה מתוך פירוט שהגיש כלי ההשקעות הממשלתי המרכזי של סין (China Investment Corp - CIC) לרשות ני"ע בארצות הברית (Securities and Exchange Commission - SEC).

 

 

ה־CIC, שמנהל אחזקות בשווי כולל של 300 מיליארד דולר, פירט בדו"ח שהגיש את האופן שבו מפולחים 9.63 מיליארד הדולרים שהוא השקיע בחברות אמריקניות הנסחרות בבורסות ארה"ב, נכון לסוף 2009.

 

מתוך הדו"ח עולה כי כרבע מהשקעותיו של ה־CIC מופנות לתעודות סל - מכשיר פיננסי פופולרי המאפשר למשקיע לרכוש סל של ניירות ערך הנסחרים בבורסה ומוצמדים למדד מסוים, ללא קושי ובעלות נמוכה.

 

הבחירה דווקא במכשיר זה מקנה לסינים במקביל חשיפה לשווקים באירופה, באסיה ובשווקים מתעוררים אחרים תמורת עלות נמוכה. עם זאת, סביר שאחזקותיה של סין בשוק האמריקני גדולות יותר, שכן הדו"ח שהגישה ל־SEC אינו מקיף ב־100%, והוא אינו כולל השקעות שבוצעו באמצעות משקיעים חיצוניים או את הנתח של ה־CIC בבית ההשקעות האמריקני הפרטי בלקסטון. לפי דיווח של סוכנות רויטרס, המידע העדכני ביותר הקיים לגבי השקעותיה של סין בבלקסטון מצביע על נתח של 10% שנקנו ב־2007 תמורת 3 מיליארד דולר, וכן הגדלת הנתח בשיעור וסכום לא ידועים ב־2008.  

 

ההשקעה הגדולה ביותר של ה־CIC, כפי שעולה מן הדו"ח, היא 3.54 מיליארד דולר המושקעים בחברת הכרייה הקנדית Teck Resources. עם השקעותיו של ה־CIC בארה"ב ניתן למנות נתח של 1.77 מיליארד דולר בבנק מורגן סטנלי, לצד 713 מיליון דולר בקרן ההשקעות הפרטית הגדולה ביותר בעולם, בלאקרוק - השקעה שלא דווח עליה בעבר.

  

ה־CIC אינו מסתיר את שאיפתו לפתח מיומנות השקעות גבוהה משל עצמו, באופן שיאפשר לו לנהל נתח גדול יותר מההשקעות שלו בעצמו, במקום באמצעות קרנות חיצוניות. מטרה זו תאפשר לו לצמצם בעלויות הניהול ולהגדיל בהתאם את רווחיו. ג'יוויי לו, יו"ר CIC, אמר כי בכוונת הקרן לנהל את השקעותיה בשווקים המתעוררים באופן עצמאי יותר במשך השנה הקרובה. לדבריו, הקרן הגדילה ב־2009 את השקעותיה בענפי המחצבים והסחורות והוא הדגיש כי מטרתה הבלעדית היא להגדיל את ההחזרים שלה על השקעותיה, ולא להשתלט על החברות שהיא רכשה.


פורסם לראשונה 09/02/2010 23:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ממשלת סין וון ג'אבאו
צילום: רויטרס
מומלצים