אלו דם: תפוחי אדמה במילוי גבינה וצימוקים
רינה פושקרנה חושפת את הסוד מאחורי אחת המנות האהובות במטבח ההודי ומכינה קשמירי אלו דם. תפוחי אדמה במילוי גבינה, קשיו וצימוקים, עם רוטב עגבניות פיקנטי
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
רוצים עוד אוכל הודי ממטבחה של רינה?
- קימה מטר: בשר טחון עם אפונה
- חצי הודי, חצי עיראקי: עוף צלוי מתובל
- דאל מקאני: תבשיל עם נשמה שחורה
- בונה גוש: תבשיל כבש ותפוחי אדמה
אלו דם - תפוחי אדמה ממולאים בגבינת פטה, קשיו וצימוקים
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 תפוחי אדמה גדולים
שמן לטיגון
2 עגבניות גדולות ומרוסקות
1-2 כפות רסק עגבניות
1 כפית חמאה
1 כפית סוכר
1 בצל קצוץ
לתבלינים:
1 כפית מלח
1/2 כפית חילבה טחון
1 כפית גראם מסאלה
1 כפית סוכר
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית גרגירי כמון
1 כף ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות
1 כף שום כתוש
1/2 כפית אבקת כמון
למילוי:
25 גרם גבינת פטה מגורדת
1 כף אגוזי קשיו
1 כף צימוקים
1/2 כפית מלח
לקישוט:
2 כפות קרם פרש (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך חלקי. חותכים אותם לרוחבם ומוציאים את החלק הפנימי בעזרת כפית.
- המילוי: מערבבים היטב את כל המערכיבים בקערה.
- ממלאים את תפוחי האדמה במילוי.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה. מניחים בצלחת הגשה.
- שמים בסיר שתי כפות שמן ומחממים. מוסיפים את גרגירי הכמון, שום כתוש וג'ינג'ר טרי. מטגנים כ-2 דקות.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, מלח, אבקת כמון, פפריקה, חילבה, גראם מסאלה ומבשלים 5-10 דקות, על אש נמוכה. מוסיפים חמאה, סוכר וכוס מים. מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
- יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה ומקשטים בקרם פרש.
רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת "טנדורי "
מומלצים