שתף קטע נבחר

 

מייסד גוגל: הצנזורה בסין החמירה

סרגיי ברין, ממייסדי גוגל אמר כי מוצרי החברה נחסמים בסין, וכי המצב החמיר מאז האולימפיאדה, אבל הביע אופטימיות בנוגע ליכולת של גוגל להפוך מידע זמין לכל אחד ובכל מקום

"מאוד קשה לפעול בסין", כך אמר סרגיי ברין, אחד ממייסדי גוגל, בנוגע למשבר בין המדינה הענקית לענקית החיפוש. על פי דיווח של סוכנות רויטרס. ברין אמר את הדברים אמש (ג') במסיבת עיתונאים לרגל השקת Buzz הרשת החברתית שתפעל בתוך ג'ימייל. 

 

לפני כחודש, אמרה גוגל כי היא עשויה לצאת מסין. זאת בשל הצנזורה הנכפית עליה מצד הממשלה, ועקב נסיונות פריצה אליה ואל פעילי זכויות אדם שמקורן בסין, שמצידה הכחישה קשר לפרצות. בנוגע לצנזורה אומרת סין כי על חברות שפועלות בתחומה לציית לחוק המקומי.

 

ברין ציין כי בשנתיים האחרונות מאז האולימפיאדה, המצב בסין החמיר. עוד אמר ברין כי החברה יכולה "להפוך מידע לזמין לכל אחד בכל מקום, ובאופן חופשי מצנזורה פוליטית", אך לא עדכן בנוגע להחלטת גוגל או ממשלת סין בנושא. 

  

החלטה מעודדת

איי ווייויי, אמן ואקטיביסט סיני פרסם מאמר דעה בוול סטריט ג'ורנל, בה הוא בירך את החלטת גוגל להפסיק לצנזר את תוצאות החיפוש בסין. הוא ציין כי כי סין עדיין תקועה בתחילת המאה ה-20 והממשלה עויינת את חופש האזרחים, וכי הממשלה ממשיכה לפעול בשביל להגביר צנזורה על התקשורת. עוד ציין כי החלטה מצד חברה גדולה כזאת היא מעודדת.

 

עוד הוא כותב כי נעשה בעבר שימוש בראיות מתוך תיבות דואר אלקטרוני של פעילים במטרה להאשים אותם בנסיונות הפיכה, ואומר כי השימוש הזה בטכנולוגיה מפר את זכויות הפרט ומהווה משטרת מחשבות. ווייוויי כותב כי גם תיבת המייל האישית שלו בג'ימייל נפרצה אך הוא לא יודע מה מקור הפריצה.

 

שיתוף פעולה עם הממשלה

ה-ACLU, ארגון זכויות הפרט בארצות הברית הביע דאגה משיתוף הפעולה בין גוגל ל-NSA - הסוכנות לבטחון לאומי - בחקירת הפריצות שלכאורה מקורן בסין, ואמרו כי הוא מפחיד. זאת בדומה לעמדה שהביעו גופי פרטיות נוספים.

 

ה-ACLU ציין באתרו שה"NSA הוא גוף צבאי שעוסק בריגול... בעשור האחרון הפנה הארגון את המעקב שלו לעבר אזרחים, תוך הפרה של החוק והחוקה". עוד מציע הארגון באתרו נוסח מכתב לשליחה למנכ"ל גוגל, בבקשה ממנו לא לשתף מידע עם הממשלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ברין. הצנזורה החמירה
צילום: איי פי
מומלצים