שתף קטע נבחר
 

בריז'יט בארדו בעד חוק הפרוות בישראל

כוכבת הקולנוע הצרפתיה לשעבר ופעילה למען בע"ח בעולם, שלחה מכתב תמיכה לעמותות "תנו לחיות לחיות" ו"הקואליציה הבינ"ל נגד תעשיית הפרוות" לאור ההתפתחויות בחקיקה האוסרת סחר וייבוא פרוות לארץ. "ישראל מהווה דוגמה נהדרת לאנושיות ורגישות", כתבה במכתבה וקיוותה כי גם מדינות אחרות תלכנה בעקבותיה

מאבק העמותות למען בעלי חיים ומהלכי החקיקה האחרונים בכנסת בכל הנוגע לאיסור ייבוא, סחר וייצור של מוצרי פרווה העשויים מפרוות חיות, זכו השבוע לתמיכה מעודדת מצרפת.
 
בריז'יט בארדו, כוכבת הקולנוע הצרפתיה ומי שבשנים האחרונות מקדישה את חייה לפעילות למען זכויות בעלי חיים ברחבי העולם, שלחה אתמול (ג') מכתב לעמותות "תנו לחיות לחיות" ול"קואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות", לאחר שעודכנה על ידן כי ועדת השרים לחקיקה בכנסת אישרה השבוע את הרחבת האיסור בסחר וייצור על כל פרוות בעלי החיים ולא רק על כלבים וחתולים.
 
לדברי העמותות, הן דואגות לעדכן את בארדו בהתפתחויות החקיקה ובאירועים הנוגעים לזכויות בעלי חיים בישראל. בארדו, שהקימה ארגון הנושא את שמה, מנהלת מאבקים בצרפת ובעולם כולו כדי לשפר את ההגנה והרווחה של בעלי חיים במשקים המתועשים ונגד ציד חיות בר מוגנות.
 

צילום: רויטרס
בארדו (צילום ארכיון: רויטרס)
 

"שימח אותי מאוד לשמוע שישראל מתכוונת לאסור על ייבוא וסחר בפרוות. הפרוות שייכות לבעלי החיים ולא ייתכן שהן תילקחנה מהן, רק על מנת לשמש לייצור מעילים, תיקים ואביזרי אופנה מיותרים", כתבה בארדו (75) במכתבה.

 

"כל הכבוד ואלפי תודות לכל מי שפעל רבות בנושא, ובמיוחד לרונית תירוש, זבולון אורלב, גלעד ארדן ושלום שמחון שגילו רגישות לסבל ולמצוקה המיותרים של מיליוני בעלי חיים, הגדלים בתנאים איומים, מוצאים את מותם בגז, בהתחשמלות ואף מופשטים מפרוותם בעודם בחיים".

 

בארדו מציינת כי מבחינתה, "ישראל מהווה דוגמה נהדרת לאנושיות ורגישות" וקיוותה כי גם "מדינות אחרות תלכנה בעקבותיה ובראש ובראשונה גם המדינה שלי, בירת האופנה העולמית, שבה השלל שנלקח מהחיות הציף את הבמות – והפך את הרחובות לבתי קברות לבעלי חיים".

 

היא חתמה את מכתבה בוידוי כי "במובן הזה, צרפת מביישת אותי ואני מוקירת תודה לישראל על היוזמה ואומץ ליבה. בריז'יט בארדו".

 

 

הצעת החוק שזכתה להרחבה השבוע על ידי ועדת השרים, אושרה בסוף השנה שעברה בקריאה ראשונה על ידי מליאת הכנסת, לא תחול על פרוות המיובאות למטרות ייצור כובעי לבד ושטריימלאך, לבקשת הסיעות החרדיות. בשבועות הקרובים ועדת החינוך תצביע בעד הצעת החוק ובאם תאושר ההצעה, מליאת הכנסת תצביע בנושא.

 

ב"תנו לחיות לחיות" אמרו כי מכתבה של בארדו "מעודד אותנו להמשיך במאבק למען בעלי החיים בישראל. החלטת הממשלה השבוע היא קרן אור ותקווה גדולה. השימוש בפרוות פסול מיסודו ומהווה התעללות אכזרית", ציינה אתי אלטמן, דוברת העמותה בהודעתה.
 
באירופה נחקק בתחילת 2009 חוק האוסר על מדינות האיחוד האירופי לייבא, לייצא או לסחור בפרוות של חתולים וכלבים. איסור שכזה היה קיים עד כה רק בחלק מהמדינות. איסור דומה קיים כבר בארצות הברית ובאוסטרליה. סין, המדינה הבולטת בסחר בתחום זה, נשארה עם לקוחה משמעותית אחת - רוסיה - ועם לקוחות קטנים יותר במזרח אירופה ובאסיה.

 

בסקר שנערך לאחרונה על ידי שתי העמותות עולה כי 86% מהציבור בישראל סבור כי הרג בעלי חיים לטובת ייצור פרווה בלבד הוא לא מוסרי ו-79% מהציבור תומך בחוק שיאסור על יבוא ושיווק של פרוות המיוצרות מפרוותן של חיות.

 

סייעה בהכנת הכתבה: יעל דראל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בארדו. גאה בישראל ומתביישת בצרפת
צילום: AP
מומלצים