שתף קטע נבחר

 

עוד ועוד שלג במזרח ארה"ב: בולטימור תחת עוצר

שלושת נמלי התעופה של וושינגטון ונמל התעופה של פילדלפיה נסגרו עקב סופת שלג שנייה במספר הפוקדת את החוף המזרחי מאז סוף השבוע. האזרחים נצורים בבתים, הקונגרס ומשרדי הממשל סגורים, שיבושים קשים בטיסות וחברות החשמל לא עומדות בעומס התיקונים. חורף שכמוהו בארה"ב לא זוכרים

סופה רודפת סופה: העיר בולטימור הושמה הערב (יום ד') תחת עוצר עקב סופת שלגים נוספת הפוקדת ביממה האחרונה את מזרח ארה"ב. התנועה ברחובות המושלגים מותרת רק לשירותי ההצלה והחירום. במקביל, נסגרו שלושת נמלי התעופה של וושינגטון - דאלס, רייגן ומרשל - וגם נמל התעופה הבינלאומי בפילדלפיה נסגר.

 

החוף המזרחי של ארה"ב עוד לא הספיק להתאושש מה"סנואו-מגדון" שפקד אותו בסוף השבוע, וכבר סופת שלגים נוספת ולא פחות קשה פוקדת אותו. לפחות 25 סנטימטרים נוספים של שלג ירדו ב-24 השעות האחרונות מבולטימור בדרום ועד ניו-יורק בצפון, והגדילו עוד יותר את ערימות השלג האדירות שבהן טובעות ממילא ערי החוף המזרחי. במקומות מסוימים נערם השלג לגובה של יותר ממטר בסך הכל.

 

משרדי הממשל סגורים זה היום השלישי ברציפות וכ-230 אלף עובדי ציבור ממשיכים את חופשת סוף השבוע שלהם שהחלה ביום שישי. פעילות הקונגרס הוקפאה לחלוטין, ובין היתר נדחה שימוע חשוב שהיה אמור להתקיים על התקלות שהתגלו במכוניות "טויוטה". האזרחים נקראו שלא לצאת מבתיהם והוזהרו כי השהייה מחוץ למבנים - מסוכנת.


וושינגטון היום. ראות למרחק של 20-30 מטר (צילום:AFP)

 

בוושינגטון מלווה סופת השלג ברוחות עזות במהירות של 70-80 קמ"ש. הגשם והשלג יורד באלכסון והדבר הופך את הראות לקשה ביותר, בעיקר בשעות הבוקר. עצים קרסו, קווי מתח נפגעו וחברת החשמל המקומית "פפקו" מתקשה לעמוד בתיקון הנזקים בבירת ארה"ב ובפרבריה.

 

אזרחים רבים שלא שעו לאזהרות ויצאו במכוניות לענייניהם, נתקעו בשלג ונקראו שלא לעזוב את רכבם, בשל החשש שיאבדו את דרכם בערפל הכבד. הראות בוושינגטון בימים האחרונים היא למרחק של 20-30 מטרים בלבד, והמשמר הלאומי שוגר לסייע לאנשים שנקלעו למצבים מסוכנים.


רחובות בולטימור. עלויות פיזור המלח אדירות (צילום: AP)

 

גם התנועה האווירית בחוף המזרחי משותקת. שלושת נמלי התעופה הבינלאומיים באזור וושינגטון - דאלס, רייגן ומארשל - נסגרו כבר אמש והתנועה לבירת ארה"ב וממנה נעצרה כמעט לחלוטין. גם נמל התעופה הבינלאומי בפילדלפיה נסגר.

 

הרשויות, שטרם הספיקו להתאושש מכמויות השלג ההיסטוריות שספגו בסוף השבוע, מתקשים להתמודד עם "המהלומה" הנוספת. תקציביהן של מדינות מרילנד, וירג'יניה ופנסילבניה נמתח על לקצה בשל ההוצאות העצומות הכרוכות בפיזור כמויות אדירות של מלח בניסיון לפנות את צירי התנועה העיקריים. בעיר ניו-יורק לבדה נאמדות עלויות פיזור המלח בכמיליון דולר.

 

לפי שעה משותקות כמעט לחלוטין הערים וושינגטון, בולטימור ופילדלפיה, בעוד הסופה ממשיכה להתקדם לכיוון צפון-מזרח לעבר ניו-יורק. במטה האו"ם כבר הוחלט לבטל את יום העבודה וראש העיר, מייקל בלומברג, הודיע על ביטול יום הלימודים ל-1.1 מיליון התלמידים בעיר.

 בוושינגטון ובבולטימור, אגב, הלימודים לא מתקיימים מאז שבוע שעבר והולכים ומתרבים הקולות הדורשים להאריך את שנת הלימודים.

 

זו סופת השלגים השלישית שפוקדת את מזרח ארה"ב תוך פחות מחודשיים. ב-19 בדצמבר הצטברו 40 סנטימטרים של שלג בוושינגטון, תופעה די נדירה באזור. לפי שירות מזג האוויר הלאומי, מאז שנת 1870 רק ב-13 מקרים הצטברו בבירת ארצות הברית יותר מ-30 סנטימטרים של שלג. השלג הכבד ביותר היה בינואר 1922, אז נערמו שם כ-70 סנטימטרים של שלג, אולם שיא זה נשבר במהלך הסופה השנייה וכעת צפוי להיקבע שיא חדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבעת הקפיטול, היום
צילום: רויטרס
וושינגטון. שיבושים בחשמל
צילום: AP
מומלצים