פירה משודרג: קרוקט תפוחי אדמה ופטריות
קרוקטים הם כדורי פירה מצופים בפירורי לחם ומטוגנים. השף יוסי שטרית לוקח את הגרסה הקלאסית ומעניק לה טעם מתוחכם ומראה מיוחד בעזרת שני סוגי פטריות, גבינת קממבר ושק זילוף
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
קרוקט תפוחי אדמה ופטריות
מתכון באדיבות השף יוסי שטרית, מסעדת "ויולט"
המרכיבים:
500 גרם תפוח אדמה
30 גרם (2 כפות) חמאה
30 גרם פטריות שמפיניון חתוכות גס, שהוקפצו במעט חמאה על מחבת
2 כפות פטריות פורצ'יני קצוצות (לא חובה)
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם גבינת קממבר, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס קמח
3 ביצים טרופות
1/2 כוס פנקו (אפשר להשתמש בפירורי לחם רגילים)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים לחלוטין. מסננים, ומועכים לפירה.
- מוסיפים את החמאה אל מחית תפוחי האדמה, ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מוסיפים את פטריות השמפיניון, פטריות הפורצ'יני, הפטרוזיליה והקממבר, ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים ממנה "נחשים" באורך 5 ס"מ על תבנית משומנת מעט. מקררים כארבע שעות.
- לוקחים כל גליל ומצפים אותו בקמח, לאחר מכן בביצה טרופה ולבסוף בפירורי הפנקו, בדיוק כמו שניצל.
- מחממים שמן בסיר. כשהשמן חם מאוד, מטגנים בו את הגלילים עד שפירורי הפנקו מקבלים צבע זהוב עמוק. מגישים מייד.
הבסיס: פירה תפוחי אדמה
צילום: index open
התוספת: פטריות פורצ'יני
צילום: index open
מומלצים