גרפיטי נגד הבניין היהודי ביפו: "מתנחלים החוצה"
הכתובות רוססו ברחוב שבטי ישראל, על פחונים במקום בו אמור להיבנות הבניין המיועד ליהודים בלבד. יו"ר שכונת עג'מי: "תושבי יפו מרגישים שהם נלחמים על הבית שלהם"
לאחר שבית המשפט דחה את הדרישה למנוע הקמת בניין מגורים שבו יגורו יהודים בלבד בשכונת עג'מי ביפו, התושבים עוברים לשלב המחאה. כתובות גרפיטי, עליהם נכתב "יפו לא חברון", "יפו ליפואים", "מתנחלים החוצה" ו"די למתנחלים" רוססו הערב (שבת) בשכונה.
הכתובות רוססו ברחוב שבטי ישראל, על פחונים במקום בו אמור להיבנות הבניין. ביפו אומרים כי הגרפיטי הוא דרך של התושבים הוזעמים להתבטא, וכי הם לא יתנו לבניין לקום.
הגרפיטי ביפו (צילום: עופר עמרם)
יושב ראש השכונה, כאמל אגבריה, אמר כי האווירה ביפו מתחממת. "ביום שני אנחנו מכנסים ישיבה של כל העמותות ביפו, על מנת לארגן הפגנה גדולה בה נראה את כוחנו ואת הנחישות שלנו במאבק הזה. תושבי יפו מרגישים שהם נלחמים על הבית שלהם. זה לא עוד גינה ציבורית או בית-ספר שבונים להם במקום לא נוח. זה מהשהו הרבה יותר מזה, ולכן, זה יתנהל כמו שמאבק על בית צריך להתנהל".
התושבים הערבים טענו בעתירה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, כי יש לבטל את הזכייה במכרז להקמת הבניין, כיוון שהדירות בו מיועדות ליהודים בלבד והדבר מפלה את תושבי יפו הערבים. שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט יהודה זפט, דחה
ביום רביעי את העתירה והאשים את העותרים ב"חוסר תום לב". לדבריו, "בעוד רוממות עיקרון השוויון בגרונם, מהעתירה עולה בבירור שלשיטת העותרים ראוי לייעד את המגרש למגזר מסוים בייקרו הם חפצים".
לטענת אגבריה, הדיירים המיועדים - אנשי הציבור הדתי לאומי - לא יצליחו להשתלב באזור. מנכ"ל "באמונה", ישראל זעירא, טוען מנגד כי אין בכוונתו לעורר פרובוקציות. "באנו לעשות רק טוב, טוב פירושו שיהודים גרים יחד ערבים. פניהם של שני הצדדים צריכים להיות לשלום. מי שמאיים בחרחור מלחמה וריב זה לא אנחנו. לנו לא מפריע שגרים שם ערבים, ושימשיכו לגור". עם זאת, הוא מודה כי החברה רוצה להקים באזור מערכת חינוך נפרדת. "אנחנו נגד התבוללות ונגד חינוך אוניברסלי, אנחנו בעד חינוך יהודי - אם חילוני ואם דתי".