חשד: זייפו אישורים לפלסטינים תמורת מיליונים
חקלאים, עובדת במשרד הפנים, עובדת במינהל האזרחי ו"מאעכרים" פלסטינים נעצרו בחשד, שניפקו מאות אישורי כניסה לישראל לפלסטינים - תמורת סכום כולל של מיליוני שקלים
מאות פלסטינים, שביקשו לעבוד בישראל - אך לא היה להם את האישורים הנדרשים - שילמו על-פי החשד יחד מיליוני שקלים על-מנת לקבל את האישור הנכסף. על-פי החשד, בין מנפקי האישורים עובדת בכירה במשרד הפנים ועובדת במינהל האזרחי.
הבוקר (יום א') עצרו בלשי זרוע סער ביחידה הכלכלית, גם כמה מעסיקים ישראלים המעורבים בפרשה. במקביל, כוחות צה"ל ומג"ב - שהסתייעו בחוקרי היאל"כ - הגיעו לבתיהם של עשרות תושבי השטחים, שעל-פי החשד סחרו גם הם בהיתרי השהייה בישראל.
מחקירת המשטרה, שנעשתה בשיתוף רשות המסים ומשרד התמ"ת עלה, כי בין היתר מי שסייע לפלסטינים להיכנס לישראל במרמה, היו גם כמה חקלאים. בחקירה עלה חשד לפיו, החשוד המרכזי בהתארגנות הקים רשת מתוחכמת לניפוק היתרי שהייה ולינה בישראל לפלסטינים.
בחקירה הסמויה, שנוהלה במשך מספר חודשים בזרוע סער בפיקודה של נצ"מ דורית בן-מאיר, התברר כי השיטה היתה פשוטה מאוד. אותם פועלים פנו ל"מאעכרים" מוכרים בשטחים, שתיווכו בינם לבין החשוד המרכזי - בכדי שינפק להם אישור שהייה בישראל.
החשוד המרכזי פנה לעובדת בכירה במשרד הפנים ועובדת נוספת במינהל האזרחי, בבקשה לנפק היתר לאותו עובד על חשבון מכסת ההיתרים לחקלאי.
אותו היתר היה מבוטל לאחר כמה ימים ברישום במשרד הפנים ובמינהל האזרחי. למרות זאת, העובד הפלסטיני המשיך להיכנס לישראל כביכול עם היתר תקף אותו הציג למעסיקיו.
לאחר הביטול היו מוציאים החשודים היתרים חדשים, על חשבון מכסת ההיתרים המותרת. כך נוצר מצב שעל גבי אישור שמאפשר לחקלאי, שעל פי חוק יכול להוציא היתר עבודה למספר פלסטינים, נכנסו עוד עשרות אחרים - ובסך הכל נכנסו במרמה מאות עובדים שכאלה.
עורכי הדין גיורא זילברשטיין ואיתי שוחט, המייצגים את אחד החשודים, אמרו: "הוא מכחיש את החשדות שמייחסת לו המשטרה בגין קבלת דבר במרמה. נושא קבלת היתרי השהייה של הפועלים הפלסטינים היה כל הזמן בטיפול של היועצים המשפטיים". החשודים המרכזיים יובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון-לציון.