שתף קטע נבחר

 

נלחמים במיעוט: איראן עצרה חמישה בהאים

עיתון הקשור למשמרות המהפכה דיווח כי בהאים רבים נמלטו בתקופה האחרונה מאיראן בשל האשמות המשטר כי לקחו חלק בהפגנות האופוזיציה. נסיבות מעצרם של החמישה לא פורסמו

הרשויות באיראן עצרו חמישה בני המיעוט הבהאי, ובין העצורים גם ניקי חנג'אני, בתו של ג'מאלודין חנג'אני, אחד משבעה מנהיגים בהאים שנכלאו בשנת 2008 והואשמו בפגיעה בביטחון המדינה.

 

בדיווח בעיתון השמרני "גבאן", המזוהה עם משמרות המהפכה, לא צויין מהי העילה למעצרם של החמישה, אך נכתב שם כי בהאים רבים נמלטו למדינות שכנות ולאזורים מרוחקים באחרונה, לאחר שהמשטר האשים אותם במעורבות במהומות שלאחר הבחירות השנויות במחלוקת בחודש יוני.

 

חברי האופוזיציה באיראן יצאו להפגין וארגנו מחאות גדולות בכמה הזדמנויות מאז היוודע תוצאות הבחירות, שלטענתם זויפו. השלטונות האשימו את המיעוט הבהאי בלקיחת חלק במחאה ובליבוי המהומות. בחודש שעבר, אמר תובע בטהרן כי כמה בהאים נעצרו בדצמבר בגין השתתפות במהומות והעברת תמונות למדינות זרות.  

 

שבעת הבהאים שכבר כלואים מואשמים בריגול לטובת ישראל ובניסיון לפגוע בביטחון הלאומי האיראני. הם נעצרו במאי 2008 לאחר שלטענת משמרות המהפכה, קיבלו הוראות מישראל לפעול לערעור השלטון האיסלאמי. הקהילה הבהאית ברחבי העולם הכחישה את טענות איראן וארה"ב גינתה את העמדתם לדין מבלי שניתנה להם גישה להגנה משפטית.

 

רדיפת המיעוט הבהאי באיראן אינה דבר חדש או יוצא דופן. הרשויות באיראן דואגות לפקח אחרי בני הקהילה ולהציע להם להמיר את דתם על מנת שלא יתנכלו להם. הדת התפתחה באיראן במאה ה-19, אך מאז המהפכה האסלאמית ב-1979 היא בלתי חוקית ברפובליקה האסלאמית.

 

באיראן חיים כיום, על-פי ההערכות, כ-300 אלף בהאים. הבהאים רואים בבאהואללה, שנולד ב-1817, כנביא האחרון שנשלח ארצה על-ידי האלוהים, זאת בניגוד למוסלמים המאמינים כי השליח האחרון היה הנביא מוחמד. באהואללה עצמו קבור בחיפה, במוזולאום המפואר עליו נבנתה כיפת הזהב, והוא נחשב למקום הקדוש ביותר לבהאים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אחיה ראב"ד
מקדש הבהאים בחיפה
צילום: אחיה ראב"ד
מומלצים