המסעדה הנחשבת לטובה בעולם נסגרת
פראן אדריה, השף הנודע של המסעדה הספרדית "אל בולי" הודיע כי הוא מתכנן לסגור אותה בשנה הבאה, לאחר שספגה הפסד של כחצי מיליון יורו בשנה
המסעדה הספרדית "אל בולי", הנחשבת למסעדה הטובה בעולם וזכתה לתהילה בשל המטבח האוונגרדי שלה בניהולו של השף הנודע פראן אדריה, הודיעה כי תיסגר בשנה הבאה.
ה"דיילי טלגרף" מדווח שאדריה אמר כי בכוונתו לצאת לחופשה כדי להחליט מה יעשה בהמשך. הוא ציין כי המסעדה הפסידה כחצי מיליון יורו בשנה, וזאת למרות שהסועדים משלמים כ-230 אירו לאדם רק בשביל הכבוד לשבת במסעדה.
אדריה, שנחשב לאחד השפים הגדולים בעולם, זכה למעמד מיתי כמעט בזכות המסעדה המפורסמת שלו בחופי קוסטה בראווה ומחיריה הגבוהים. זאת על אף שהמסעדה פועלת רק במשך שישה חודשים בשנה, בין יוני ודצמבר. אולם כבר עכשיו רשימת ההמתנה לשולחן לקיץ הקרוב עומדת על 3,000 סועדים.
בשאר חודשי השנה עמל אדריה ביחד עם צוות הטבחים שלו על פיתוח מנות חדשות ומתוחכמות. "ברמה הזו של הפסדים, אני הייתי מעדיף לראות את הכסף הולך למשהו גדול יותר שמרחיב את הקונספט והרוח שאל בולי מייצגת". סיכם אדריה את החלטתו.