שתף קטע נבחר
 

חלום מתוק: עוגת תותים וקצפת

כבר שנים שנורית טל חולמת על טעמה המתוק של סטרוברי שורט קייק. את התמונות שראתה במשך השנים הפכה למציאות ורדרדה ומתוקה במיוחד

כשהייתי קטנה, אהבתי ללכת לחנות ה"פופ שופ", שם קניתי כרטיסי ברכה עם הולי הובי וחברתה סטרוברי שורט קייק. מאז כבר שנים אני חולמת על טעמה המתוק של עוגת הסטרוברי שורט קייק - תותים עם קצפת המתחברים לתמונה ורדרדה. מהשאריות הכנתי מוס תותים.

  

עוגת סטרוברי שורט קייק

כי עם תותים, קצפת ועוגה אוורירית קשה לטעות. זוהי גרסה אישית אותה רקחתי על בסיס תמונות רבות ומגוונות של עוגות סטרוברי שורט קייק, שראיתי ודמיינתי לאורך השנים.

 

המרכיבים:

עוגת לייקח תפוזים (מתכון בהמשך)

כ-30 תותים יפים

6 כפות סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה


 

אופן ההכנה:

  1. פורסים כ-20 תותים לאורך (כ-4 פרוסות מכל תות).
  2. מועכים במעבד מזון 10 תותים עם 2 כפות סוכר, עד לקבלת מחית דלילה.
  3. מקציפים את הקצפת עם 4 כפות סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
  4. חותכים מהעוגה מלבן צר וארוך. אם יש תבנית או צלחת הגשה מלבנית, חותכים לפי מידותיה. חותכים את העוגה לרוחב, כך שמתקבלות שתי שכבות.
  5. מניחים שכבת עוגה על תחתית התבנית. בעזרת כף, מספיגים את העוגה במחית התותים. מכסים בחצי מכמות הקצפת ומרפדים בפרוסות תותים. לשכבה זו השתמשתי בפרוסות הפנימיות של התות, את החיצוניות השארתי לקישוט העוגה מלמעלה.
  6. מכסים בפרוסת העוגה השנייה. מכסים ביתרת הקצפת. מזלפים מעט ממחית התותים ומכסים בשכבה של פרוסות תותים.

 

עוגת לייקח תפוזים

המרכיבים:

6 ביצים

1/2 1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן זית

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית משחת וניל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר, עד שנוצר קצף יציב. מעבירים לקערה גדולה.
  3. בקערת המיקסר שמים את החלמונים עם מחצית מהסוכר ועם הווניל, ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מוסיפים לסירוגין מיץ תפוזים, שמן וקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מקפלים 1/3 מקצף החלבונים לתוך התערובת. מעבירים את התערובת לקערת הקצף ומקפלים בעדינות עם יתרת החלבונים.
  5. מעבירים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כשעה. מוציאים מהתנור, נותנים לנוח בתבנית 10 דקות, ואז מוציאים את העוגה מהתבנית, מעבירים לרשת ומצננים.

 

מוס תותים

המרכיבים:

פיסות עוגת לייקח

קצפת

מחית תותים (ראו במתכון עוגת סטרוברי שורט קייק שלמעלה)

פרוסות תותים


 

  1. אופן ההכנה:
  2. מפוררים את עוגת הלייקח לפירורים גסים בגודל 2-1 ס"מ.
  3. מניחים את הפירורים בתחתית קערה או כוסות הגשה.
  4. מקשטים מסביב עם פרוסות תותים.
  5. מערבבים מחצית מהקצפת עם מחית התותים, ומניחים על העוגה.
  6. מסיימים בשכבה של קצפת ומקשטים בתות קטן.

 

 

נורית טל מפרסמת את בלוג האוכל "תופינים "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת החלומות
צילום: נורית טל
מומלצים