דובוש: אימפריה של עוגה
לאפות עוגת דובוש זה קצת כמו לפתור קוביה הונגרית או לנסות להקים מחדש את האימפריה האוסטרו-הונגרית. אבל אם אתם אנשי אתגרים אין שום סיבה שלא תנסו להכין אותה בבית. פשוט עקבו אחר ההוראות בזהירות, שכבה אחר שכבה
עוגת דובוש
המרכיבים:1 כוס אבקת סוכר
100 גרם קמח
40 גרם חמאה מומסת
6 ביצים מופרדות
1 מקל וניל חצוי לאורכו
לקרם:
100 גרם סוכר וניל
1 כוס סוכר
50 גרם קקאו
150 גרם חמאה
1 כפית רום
לציפוי:
150 גרם סוכר
עזרים: 3 רינגים בקוטר 26 ס"מ
(צילום: index open)
אופן ההכנה:
- שמים את החלבונים וחצי כוס אבקת סוכר בקערת המיקסר. מקציפים עד שנוצר קצף בהיר וקשה.
- את יתר הסוכר שמים בקערה נפרדת עם החלמונים ומקציפים עד שהחלמונים תופחים קלות.
- מערבבים את החמאה המומסת עם הווניל ומוסיפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב.
- מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך החלמונים. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים היטב.
- משמנים את הרינגים ומניחים אותם על גבי תבניות אפייה. מחלקים מחצית מהתערובת בין הרינגים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב קלות.
- מצננים ומעבירים את עלי הדובוש לצלחת. מכסים.
- מחלקים את התערובת שנותרה בין 3 הרינגים ואופים באותו אופן.
- מצננים ומעבירים לצלחת עם עלי הדובוש האפוייים.
- הקרם: שמים את הסוכר בסיר קטן עם רבע כוס מים. מביאים לרתיחה עדינה ומצננים לחלוטין.
- מערבבים את החמאה והקקאו לעיסה חלקה ומוסיפים את סירופ הסוכר. מערבבים.
- מוסיפים את הרום וסוכר הווניל. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- בניית העוגה: לוקחים שכבה אחת של עוגה ומניחים על צלחת גדולה. מורחים אותה בשכבת קרם ועליה מניחים שכבה נוספת של עוגה. חוזרים על הפעולה עד שנותרת שכבת עוגה אחרונה, אותה לא מניחים על הקרם.
- הציפוי: שמים את הסוכר במחבת ומחממים על להבה בינונית. מערבבים בכף עץ, עד שהסוכר נמס והופך לקרמל.
- יוצקים את הקרמל בזהירות על שכבת העוגה האחרונה, כך שהוא יתפזר באופן אחיד.
- מיד אחרי, כדי שהקרמל לא יתקשה, לוקחים סכין חדה וחותכים את שכבת העוגה המרוחה בקרמל ל-8 עד 10 פרוסות (אם מחכים שהקרמל יתקשה לא ניתן יהיה לפרוס את העוגה והקרמל ישבר).
- מסדרים את הפרוסות על גבי שכבת הקרם האחרונה של העוגה. מעבירים למקרר לשעה לפחות ומגישים.
צילום: mct
מומלצים